Rob de Rond, De Rond Agro:

"Volle productie van geforceerde rabarber komt precies op tijd voor Pasen"

Tholen - De tunnelproductie van de geforceerde rabarber is bij De Rond Agro weer volop van start gegaan. "Begin vorige week dacht ik nog dat ik het deze week rustig zou hebben, maar met de warme (nacht)temperaturen hebben ze toch een duwtje gehad, waardoor de drukte is begonnen", vertelt Rob de Rond van het gelijknamige teeltbedrijf.

De Rond Agro levert haar rabarber bijna jaarrond door een groot deel van Europa. "Zo richting de Pasen zijn we er ook wel blij mee dat ze mooi in productie zijn gekomen", vervolgt hij. "De afzet van alle groenten en fruit krijgt toch altijd een boost richting de feestdagen, en dat geldt zeker voor rabarber." Kijkend naar de prijzen ziet Rob echter wel de nodige schommelingen op de markt. "De prijzen in de daghandel zijn de afgelopen dagen wat weg getrokken. Je merkt dat klanten de boot met luxere producten iets meer afhouden. Door de marktwerking zie je dan dat men iets voorzichtiger is als de prijzen wat hoger zijn en het laten staan. Als de prijzen vervolgens door het gebrek aan vraag weer dalen, wordt het weer in groten getale opgepakt. De prijzen stijgen dan ook weer mee. Het is soms wel een achtbaan, omdat het zo afhankelijk is van de vraag. Nu hopen we toch weer dat het meer opgepikt zal worden."

Het is echter, zo legt hij uit, nog wel even afwachten wat de markt de komende periode zal gaan doen. "Wij ervaren weinig problemen aan de aanbodkant. Door het mindere weer was er wat angst, maar in werkelijkheid is het toch echt wel meegevallen. Kwalitatief hebben we ook zeker niets te klagen. Je merkt echter dat er overal wat meer rabarber los aan het komen is, wat uiteraard weer zijn invloed op de markt zal hebben. Hoe zich dat de komende tijd zal ontwikkelen, zullen we nog even moeten afwachten."

De productie van de geforceerde rabarber zal bij De Rond Agro nog doorgaan tot eind april/begin mei. Vanaf volgende week zijn deze weer te vinden in de schappen van de Jumbo, die de geforceerde rabarber als eerste supermarktketen aanbiedt in Nederland. Het teeltbedrijf levert haar rabarber daarnaast onder andere aan The Greenery. "Zij hebben hiervoor een volledig nieuwe doos ontwikkeld in de eigen huisstijl." Vanaf mei zal Rob vervolgens weer overstappen op de buitenproductie van rabarber.

Nog geen bekende Nederlander
Om consumenten en afnemers mee te nemen in het leven op een groententeeltbedrijf is De Rond Agro begin december ook met een vlog gestart op haar social media kanalen: Rondjebijderond. Hier krijgt de teler, zo meldt hij, leuke reacties op. "Het is niet dat ik opeens een bekende Nederlander ben natuurlijk. Dat hoeft van mij ook zeker niet. Alleen vergeet men makkelijk wat er allemaal bij komt kijken en dan is het leuk om te zien dat je mensen iets kan leren over waar hun eten vandaan komt. Zeker in deze drukke tijden voor ons. Mensen zijn ook ge├»nteresseerd en vragen ernaar, dat is mooi en waar we het voor doen", besluit Rob. 

Voor meer info:
Rob de Rond
De Rond Agro
Gors 127
4741 TC Hoeven
0165-312314
info@derondagro.nl   
www.derondagro.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.