Fruchtgroßhandel Buschhüter & Co.

"Kwalitatief is Orri-oogst dit jaar beter dan die van vorig jaar"

Het seizoen van de Israëlische Orri clementines is dit jaar bijzonder goed begonnen. "De kwaliteit is tot nu toe beter dan vorig jaar en ook de vraag is sinds het begin van het seizoen bijzonder goed," meldt Frank Wilberg, inkoper en verkoper bij Buschhüter & Co. in Frischezentrum Essen.

Klik hier voor de foto's van ons bezoek aan de markt in maart 2023.


Koper en verkoper Frank Wilberg met verse Orri clementines uit Israël

"Ook begin februari was er een naadloze overgang tussen Spanje en Israël," zegt Wilberg terugkijkend. "Zodra het Israëlische fruit tegen aanvaardbare prijzen wordt aangeboden, schakelen we meteen over op Israël. Vorig jaar konden we Orri clementines tot in mei verschepen en dit jaar verwachten we ze ook een maand lang aan te kunnen bieden." De prijs ligt rond de 30 euro per colli, wat in vergelijking met veel andere producten nog redelijk is.


Het appelassortiment van de firma Buschhüter

Naast seizoensproducten biedt het familiebedrijf het hele jaar door een breed assortiment hardfruit aan. Wilberg: "Ook nu, tijdens de tweede helft van het seizoen, kunnen we alle appelsoorten aanbieden, de meeste uit de regionale teelt. Het assortiment wordt aangevuld met fruit uit het Alte Land, België en Nederland. Over enkele weken komen echter ook de eerste overzeese appels, bijvoorbeeld uit Chili en Nieuw-Zeeland, op de markt."


Clemens Buschhüter (l) en Frank Wilberg.

"Een verscheidenheid aan rassen en clubconcepten kenmerkt de huidige appelmarkt," vervolgt Wilberg. "Braeburn is al enkele jaren in verval, terwijl Wellant zich het afgelopen decennium snel heeft ontwikkeld. Die laatste appel betrekken we van verschillende origines, zodat we altijd aan de vraag kunnen voldoen. Bij de clubappels laten vooral Pink Lady, Kanzi en Jazz een interessante groei zien. In de perenmarkt raakt Xenia steeds meer ingeburgerd."


Bezorging blijft aan belang winnen.

Tot de klantenkring van het familiebedrijf uit Essen behoren zelfstandige winkeliers, weekmarkthandelaren en boerderijwinkels. "Tijdens de pandemie namen de boerderijwinkels een hoge vlucht, zoals we allemaal weten. Nu zakt dit segment weer wat in, maar het is nog steeds boven het pre-Covidniveau. In deze sector let men gewoonlijk minder op de prijs en meer op de kwaliteit van de goederen. Toch merken we dat ook deze klanten de laatste maanden steeds prijsbewuster worden."


Binnenkort worden drie nieuwe laadperrons in gebruik genomen.

Het bedrijf Buschhüter is een van de oudste marktbedrijven in het Frischezentrum Essen. In de afgelopen jaren is het, onder leiding van de broers Clemens en Johannes Buschhüter, verder uitgebreid. Enkele jaren geleden werd de naburige hal overgenomen en in het bedrijf geïntegreerd, en binnenkort worden drie nieuwe laadperrons in gebruik genomen. "We zien onszelf klaar voor de jaren die komen en we kijken vol vertrouwen naar de toekomst," besluiten ze.

Klik hier voor de foto's van ons bezoek aan de markt in maart 2023.

Voor meer informatie:
Clemens Buschhüter
Buschhüter GmbH & Co. KG
Frischezentrum Essen, Duitsland 
Tel.: +49 (0)201 325396
j.buschhueter@obst-buschhueter.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.