Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Nieuw-Zeelandse kiwi's van 2023 verscheept

De eerste lading kiwi's van het seizoen 2023 uit Nieuw-Zeeland heeft de haven van Tauranga verlaten en vervoert ongeveer 2.500 ton (meer dan 600.000 trays) Zespri SunGold kiwi's naar klanten in Japan.


De eerste lading kiwi's van het seizoen 2023 wordt geladen in Nieuw-Zeeland. Foto: Jamie Troughton, Dscribe Media

De Southampton Star zal naar verwachting begin april Tokio bereiken alvorens naar Kobe te varen en is de eerste van 53 charterschepen die Zespri dit seizoen zal gebruiken om ongeveer 145 mln trays Green, SunGold en RubyRed Kiwi's te leveren aan meer dan 50 landen.

De charterschepen zullen verantwoordelijk zijn voor de levering van ongeveer 72 mln trays Nieuw-Zeelands fruit aan de wereldwijde consumenten van Zespri. Het charterprogramma omvat drie diensten naar Noord-Europa, zeven naar de Middellandse Zee, twee naar de Westkust van Noord-Amerika en 41 naar Aziƫ, terwijl nog eens 73 mln trays via containerdiensten zullen worden verscheept.

Jason Te Brake van Zespri zegt dat de start van het nieuwe seizoen, na een zeer uitdagend 2022 en een moeilijke start van 2023 door ongunstige weersomstandigheden, waaronder de impact van de cycloon Gabrielle in Hawke's Bay en Gisborne, een reset betekent voor de sector. "De vraag naar ons fruit blijft sterk en met de oogst van dit seizoen die de komende weken op gang komt, gaan we binnenkort naar de hoofdverpakking, waar het grootste deel van ons fruit wordt geoogst. Het is een trots moment om het eerste schip te zien dat ons fruit naar klanten en consumenten brengt, maar vooral dit jaar, gezien de moeilijke start van het jaar voor sommige van onze telers."

Te Brake zegt dat de lagere fruitopbrengst en het feit dat er dit seizoen meer arbeidskrachten beschikbaar zijn, de sector de kans bieden om zich te concentreren op het verbeteren van de fruitkwaliteit. "Het kwaliteitsactieplan van de sector is in oktober vorig jaar van start gegaan en er is in de hele sector veel samengewerkt om ervoor te zorgen dat we fruit van geweldige kwaliteit leveren. Dat begint met ervoor te zorgen dat we alles in het werk stellen om een mooie oogst te hebben en in de hele toeleveringsketen voor het fruit te kunnen zorgen. De sector heeft in het kader van het plan al heel wat werk verzet en daar zullen we ons de komende maanden tijdens de oogst op blijven richten."

"Terwijl Covid-19 de afgelopen jaren voor aanzienlijke verstoringen van de scheepvaart zorgde, verwachten we dit seizoen een stabielere scheepvaartlogistiek, met betere transittijden om het fruit naar de markten te brengen. Nu ons eerste charterschip onderweg is, kijken we ernaar uit om ons verzendprogramma in de komende weken op te voeren en met onze scheepvaartpartners te blijven samenwerken om onze klanten en consumenten dit seizoen Zespri kiwi's van constante kwaliteit te kunnen aanbieden," besluit Te Brake.

Voor meer informatie: 
Anna Cross 
Zespri
+64 27 316 7777 
anna.cross@zespri.com  
www.zespri.com 

Publicatiedatum: