Nieuwe framboos verlengt oogstperiode

EarlyBell™ (‘N1237.057’) is het nieuwste commerciële frambozenras van Pacific Berries, een gezamenlijk veredelingsprogramma van Plant & Food Research (Nieuw-Zeeland) en Northwest Plant Company (VS). 

Het ras is winterhard en heeft rechtopstaande stengels. Het fruit rijpt vroeg in het seizoen en kan uitstekend machinaal worden geoogst. De frambozen hebben een matige Brix die vergelijkbaar is met Meeker, een standaardras in de sector. Ze zijn stevig en van gemiddelde grootte. Het ras kan heel goed diepgevroren worden via de IQF-methode (Individual Quick Frozen).

Volgens Lisa Jones, veredelaar bij Pacific Berries, voldoet het nieuwe frambozenras aan de behoeften van zowel telers als verwerkers. "Ons veredelingsprogramma richt zich op de eigenschappen die telers nodig hebben, zoals een hoge opbrengst en ziektetolerantie, maar ook op de kenmerken die nodig zijn voor verwerking, zoals het vermogen om ingevroren te worden met de IQF-methode en een goede smaak. EarlyBell is specifiek gericht op telers die hun oogstperiode willen verlengen, want het ras rijpt ongeveer 1-3 weken vóór veel populaire standaardrassen. Het ras heeft mooie, stevige vruchten met een sterke, scherpe smaak die zal voldoen aan de behoeften van frambozenverwerkers."

Pacific Berries heeft eerder de Wake®-familie van frambozen gelanceerd, waaronder Wake®Field en Wake®Haven. Het nieuwe EarlyBell-ras heeft goede telers- en consumenteneigenschappen, maar voldoet niet aan alle kwaliteitsnormen die verwacht worden van een premium Wake-ras.

Voor meer informatie:
Northwest Plant Company
info@nwplant.com
www.nwplant.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.