Aspergeras Gijnlim trapt seizoen af op pole position

Asperge is een echte voorjaarsgroente. Zowel teler, handelaar als consument kijken ieder jaar opnieuw uit naar de eerste verse witte asperge uit de vollegrond. Op 12 maart werd de eerste asperge van Nederlandse bodem van het seizoen geoogst. Het startschot van het seizoen werd gegeven door Gijnlim, een vroeg ras van Limgroup.

Jan en Carmen Berkers van de Berkershoeve uit Liessel hadden dit jaar de primeur om de eerste Gijnlim van het seizoen te oogsten. Jan Berkers benadrukt dat voor een goed renderende aspergeteelt de grond in optimale conditie moet verkeren, zowel op het gebied van nutri├źnten als structuur. Door goed voor het gewas te zorgen, wordt de opbrengst en kwaliteit gegarandeerd. Carmen Berkers merkt op dat de kwaliteit van hun asperges voldoet aan de verwachtingen van de klant, wat blijkt uit de verkoop in hun Boerderijwinkel en verkoopautomaat. Veel klanten leggen tientallen kilometers af, speciaal voor de asperges van Berkershoeve.

Naast de goedlopende huisverkoop wordt het merendeel van de asperge geleverd via de reguliere afzetkanalen. Door het directe contact met de klant weten Jan en Carmen precies wat de markt vraagt. Signalen uit de markt worden meegenomen in de bedrijfsvoering, waarmee de Berkershoeve haar processen steeds optimaliseert. Dit jaar resulteerde deze aanpak in de allereerste Gijnlim-asperges uit de vollegrond. 

Voor meer informatie:
John Schoeber
Limgroup
jschoeber@limgroup.eu 
www.limgroup.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.