Seizoensupdate 2022/23 van South African Table Grape Industry

92% minder Zuid-Afrikaanse druiven in week 10

De regen in de late regio's van Zuid-Afrika heeft geleid tot een daling met 92% van het nationale inspectievolume voor week 10, met een totaal van 302.536 kartons (van 4,5 kg). Dit is 92% minder dan week 10 van het vorige seizoen, hoofdzakelijk als gevolg van de regen in zowel de regio's Berg River als Hex River tijdens die week.

Tot en met week 10 werden 62,4 mln kartons (van 4,5 kg) geïnspecteerd, wat 14% minder is dan in dezelfde tijd vorig jaar.
Tot en met week 10 zijn er in totaal 53,9 mln kartons geëxporteerd. De nationale inspectievolumes lijken momenteel op schema te liggen om het geschatte totaal van 66,3 mln kartons te bereiken. De regio Olifantsrivier is nu klaar met inpakken voor het seizoen. De regio Berg River verpakt nog voornamelijk Sugranineteen (Scarlotta Seedless®) en Crimson Seedless. De regio Hex River verpakt nog steeds Crimson Seedless, Allison en Autumncrisp®. Ladingstekorten en vertragingen in de haven van Kaapstad blijven een uitdaging.

Regionale updates
Aan het einde van week 10 had de regio Berg River in totaal 18,5 mln kartons verpakt, wat 3% meer is dan de laatste schatting. Naar verwachting zal het totaal van de regio voor het seizoen iets onder de 19 mln kartons uitkomen. De kwaliteit was over het algemeen goed; sommige gebieden kregen meer regen dan andere.

De verpakking in de regio Hex River zal naar verwachting in de komende twee weken worden afgerond. Sommige rassen zijn getroffen door regen en er worden maatregelen genomen om de kwaliteit te waarborgen. De laatste tijd is er zacht weer geweest, wat goed is voor de kleuring en de suikeraccumulatie. De regio heeft minder verpakt dan aanvankelijk werd verwacht. Volgens de huidige cijfers zijn er bijna 19 mln kartons gecontroleerd voor de export. De telers blijven zich richten op kwaliteit.

Logistieke update Antoinette van Heerden, manager logistieke zaken van FPEF
Er blijven uitdagingen bestaan in de haven, in verband met verschillende factoren, waaronder wind, middelen en beschikbaarheid van apparatuur. De sector is bezorgd over de huidige stand van zaken. "Wij blijven ons inzetten voor het werk dat nodig is om verbeteringen aan te brengen en zullen onze inspanningen met Transnet voortzetten om tot tastbare oplossingen te komen. Onze voortdurende inspanningen zijn gericht op mensen (middelen), processen en beschikbaarheid van apparatuur. Aan sommige alternatieve oplossingen hangt een prijskaartje."

Voor meer informatie:
AJ Griesel
South African Table Grape Industry
Tel: +27 21 863 0366
info@satgi.co.za    
www.satgi.co.za     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.