Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse champignonteler investeert in multiheadweger

Door een multiheadweger van Ishida heeft een Franse gespecialiseerde teler van champignons en groenten de verpakking van het nieuwe bewerkte assortiment kunnen optimaliseren, de productie aanzienlijk kunnen verhogen en tegelijkertijd de hoeveelheid verlies kunnen verminderen, wat een aantrekkelijk rendement op de investering oplevert.

Francep, onderdeel van de Gelpass Groep, levert verschillende plantaardige producten aan de retail en horeca, waarbij hun reputatie vooral gebaseerd is op wilde paddenstoelen, aardappelen en kastanjes. Onlangs heeft het bedrijf het assortiment uitgebreid met verwerkte producten, zoals gebakken champignons, gebakken groenten en gekookte aardappelpuree.

Hoewel Francep al gebruikmaakte van multiheadwegers voor de gebakken groenten met gespecialiseerde ingrediënten, waaronder quinoa, bulgur en griesmeel, behaalde de vorige machine een lage productiviteit en een onaanvaardbare hoeveelheid productverlies.

De oplossing van Ishida was een 16-kops weger uit de CCW-RVE-serie, die een productiviteitsverhoging van 20% en een vermindering van 4% van het productverlies opleverde.

De nieuwe weger maakt deel uit van een investering van € 3 miljoen in de teeltfaciliteit van Francep in Saint-Viance. De keuze van het bedrijf voor de CCW-RVE-216 was gebaseerd op hun zeer positieve ervaring met de Ishida-technologie in een van hun andere verpakkingslijnen, waaronder het gebruiksgemak van de machine en de hoge serviceniveaus van Ishida op het gebied van aftersales ondersteuning en de levering van reserveonderdelen.

"We waren al bekend met en volledig tevreden over de mogelijkheden van de Ishida-technologie. We hadden er dan ook alle vertrouwen in dat het bedrijf de beste oplossing voor onze specifieke eisen zou vinden," aldus Jérôme Prévost, vestigingsdirecteur van Francep in Saint-Viance.

Het Ishida RVE-model met 16 koppen heeft een set boosterhoppers die direct onder de weeghoppers zijn gemonteerd. Dit verdubbelt het aantal beschikbare hoppers, die allemaal gebruikmaken van Ishida's drievoudige combinatieberekeningssoftware, die drie optimale gewichtscombinaties kan berekenen, deze dubbel kan controleren en vervolgens de combinatie kan selecteren die het dichtst bij het doelgewicht ligt. En dat alles in één enkele cyclus. Het product wordt via twee vultrechters van drie liter in de verpakkingen geladen. Alle contactdelen zijn voorzien van een roestvrijstalen coating met een verhoogd oppervlak dat voorkomt dat het product blijft plakken en door de weger blijft bewegen.

Daarnaast dragen de robuuste constructie en het hygiënische ontwerp van de weger, dat het binnendringen van water voorkomt, bij aan een langdurige betrouwbaarheid.

Bij Francep is de machine gedurende acht maanden van het jaar in bedrijf, in twee dagelijkse diensten van zeven uur. Tijdens de overige vier maanden van het jaar wordt de machine in één dagelijkse dienst van zeven uur gebruikt. De huidige 50 wegingen per minuut liggen ruim binnen de topsnelheid van 100 verpakkingen per minuut. Dit geeft Francep het potentieel om de productiecapaciteit verder uit te breiden; de lijn werkt momenteel op ongeveer 80 procent van de capaciteit.

"We zijn zeer tevreden met onze investering en Ishida maakt zijn beloften waar," bevestigt Jérôme Prévost. "We verwerken momenteel ongeveer 100 ton product per maand en zijn ervan overtuigd dat we dit kunnen verhogen tot ongeveer 140 tot 160 ton."

Voor meer informatie:
Torsten Giese
Ishida Europe Ltd
Tel.: +44 121 607 7700
torsten.giese@ishidaeurope.com 
www.ishidaeurope.com  

Publicatiedatum: