"Drones zorgen voor tijdwinst in de boomgaard"

Op het gebied van de tuinbouw worden drones vaker toegepast op grote vollegrondsgewassen of op plantages met breed en vlak terrein en minder in citrusboomgaarden in heuvelachtig terrein. Linhai Spring Tree Fruit Cooperative richt zich op het gebruik van digitale technologie en drones voor spuiten en transport op haar heuvelachtige citrusplantages. Guan Binghua, algemeen directeur van de coöperatie: "Met behulp van dronetechnologie kan de snelheid van de werkzaamheden in de boomgaarden worden verbeterd en de afhankelijkheid van arbeid worden verminderd."

Klik hier voor de video.

Aangezien er in Zhejiang veel bergen en weinig vlakten zijn is de arbeid vrij intensief. Het gebruik van machines en digitale technologie kan een van de alternatieven zijn voor het huidige tekort aan arbeidskrachten en het vergrijzingsprobleem.

Neem bijvoorbeeld het sproeien van gewasbeschermingsmiddelen: voor handmatig werk moeten 10 arbeiders 2 dagen werken en we moeten ze een dag van tevoren reserveren; terwijl drones slechts 2 mensen nodig hebben om 1 dag te werken en op elk moment kunnen werken, wat de snelheid sterk verbetert," zegt Guan. Het is vooral cruciaal dat ze op elk moment efficiënt kunnen werken tijdens het regenseizoen, de kritieke periode voor de bestrijding van de zwarte vlekziekte, enz."

"Ten tweede zijn drones goedkoper dan de arbeidskosten. In hetzelfde voorbeeld hierboven moeten de arbeidskosten ongeveer € 13.504 per jaar bedragen, terwijl de kosten voor de aanschaf van een drone €8.102 bedragen, gaan deze meestal 3-5 jaar mee en zelfs met de jaarlijkse slijtage- en onderhoudskosten liggen de kosten behoorlijk lager."

"Bovendien, aangezien de drone een hefgewicht van 40-60 kg heeft, laten we hem naast spuitdoeleinden ook een bescheiden transportfunctie vervullen, zodat we de goed geplukte pruimen van het hooggebergte naar de bergen kunnen 'vliegen', wat veel tijd en arbeidsintensiviteit bespaart."

Wat de werking betreft tekent het dronebedrijf een topografische kaart op basis van de werkelijke situatie in de boomgaard, stelt het het vliegpad van de drone in en registreert het automatisch de locatie van elke start en landing om ervoor te zorgen dat de operatie de hele boomgaard bestrijkt zonder dat er overbodig gesproeid hoeft te worden. Een van de twee werknemers is een getrainde "vlieger" (operator) en de andere is verantwoordelijk voor het verstrekken van de gegevens. De operatie is naar eigen zeggen ongecompliceerd.

"Drone-technologie wordt niet veel gebruikt in de fruitteelt, vooral niet in bergachtig terrein. Wij zijn de eerste lokale boomgaard die deze technologie gebruikt. Na een jaar proefdraaien is het gelukt om bijna helemaal aan de eisen te voldoen. We geloven dat deze technologie de boomgaard zal helpen de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen en we hebben nu de apparatuur aangeschaft, de vliegers opgeleid en drones in gebruik genomen." Guan introduceerde de praktische doeltreffendheid van dronetechnologie in de boomgaard.

Linhai Spring Tree Fruit Cooperative, gespecialiseerd in citrus en pruimen, heeft een bedrijf dat aanplant, sortering, verpakking, verkoop en import/exporthandel omvat, dat wordt uitgevoerd volgens bedrijfsstandaardisatie en beschikt over een eigen bergboomgaard van 33 ha en een digitaal sorteer- en pakstation van 5.000 m2. Het citrusras van het bedrijf is de Linhai honingmandarijn, met als merknaam "Donghai Burst Tangerine", en het pruimenmerk heet "Jixiang". De afzetkanalen omvatten vele groothandelsmarkten, supermarkten, fruitketens en online platforms in heel China.

Voor meer informatie:
Guan Binghua
Linhai Chunshu Fruit Cooperative
+86 18958553118
361460246@qq.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.