"Terugverdientijd hangt af van eisen"

End-of-line automatisering in de verpakkingssector wint al een aantal jaren terrein. De afname van arbeid na Brexit, gevolgd door de sociaal-maatschappelijke uitdagingen van Covid, heeft verpakkers er echt toe aangezet om beter te kijken naar efficiënte, arbeidsbesparende oplossingen.

"We hebben gezien dat arbeid nu niet alleen schaarser en duurder is, maar dat ook de kwaliteit van het arbeidsaanbod is veranderd. Veel van onze operators hebben geen Engels als eerste taal, dus is het essentieel dat de bediening van onze systemen eenvoudig te begrijpen is," legt David Jahn van BrilloPAK uit.

"Onze systemen worden voornamelijk gekocht door de AGF-sector, dus onze systemen moeten in die omgeving passen." David legt uit dat Brillopak met al zijn automatiseringssystemen werkt volgens 5 principes:

1. Flexibel: voor meerdere SKU's. Nauwkeurig voor plaatsing in de container en voorzichtig om het product niet te beschadigen tijdens het verpakken op hoge snelheid.

2. Aanpasbaar: voor de specifieke behoeften van individuele pakstations.

3. Robuust: in staat om 24/7 te werken in moeilijke omgevingen.

4. Eenvoudig: gemakkelijk te bedienen.

5. Compact: klein genoeg om in de meeste ruimtes te passen.

"Sommige ruimtes in Britse pakstations zijn klein, dus de machines moeten compact zijn. Machines moeten ook meer dan tien jaar meegaan, maar binnen dit tijdsbestek kunnen producten en verpakkingsmaten vaak veranderen, dus onze machines zijn ontworpen om meerdere scenario's aan te kunnen met robotkoppen die nauwkeurig kunnen picken en plaatsen."

"Iedereen voelt de druk, dus het is belangrijk voor Brillopak om bij de start van het project de vereiste ROI te leveren," zegt David.

"De belangrijkste reden waarom projecten de voorspelde ROI niet halen, is dat er niet genoeg tijd is gestoken in het plannen van een totaaloplossing, een oplossing die naar het grotere geheel kijkt. Op onze website staat een blog over gefaseerde automatisering waarin dit in detail wordt uitgelegd. We proberen zo veel mogelijk mensen bij de start van een project te betrekken: het management, de operators, het marketingteam, want je moet naar de toekomst kijken en welke nieuwe producten er online komen, naast de verwachte groei en marktevolutie."

Voor bedrijven die hun eerste stappen willen zetten op hun automatiseringsreis, is er een nieuwe versie van de BR2 PunnetPAKer van het bedrijf, die een installatie met een klein oppervlak biedt met grote machinemogelijkheden, voor het automatisch verpakken van top-sealed punnets, met zachte en nauwkeurige verpakking in kratten of lkartons op hoge snelheid.

"De BR2 levert hoge snelheid en efficiëntie (50 tot 140 verpakkingen per minuut, afhankelijk van het product); nauwkeurige controle van het product tijdens het verpakkingsproces; nauwkeurige plaatsing van het product in de krat/karton; en zeer flexibele bediening in een eenvoudig, robuust en hygiënisch ontwerp."

De eencellige UniPAKer is een ander beproefd verpakkingspaard, met een hoge snelheid en efficiëntie (50 tot 150 verpakkingen per minuut, afhankelijk van het product); nauwkeurige productplaatsing en mogelijkheden voor meerdere producten, met meerlaagse patronen. De machine is eenvoudig te bedienen en te onderhouden en biedt een zeer snelle omschakeling binnen een eenvoudig, robuust en hygiënisch ontwerp.

Voor meer informatie:
Sasha Kanal
GloHouse Media
sasha.kanal@glohouse.co.uk 
www.brillopak.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.