Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keniase avocado-oogst door droogte -40%

De Keniaanse tuinbouwsector wordt dit jaar geconfronteerd met lage inkomsten uit de export van avocado's, omdat 40 procent van de vruchten is getroffen door de aanhoudende droogte, zelfs nu de exportmarkt volgende week opengaat. De exporteurs zullen ten minste 24 avocado's moeten verpakken om één doos te kunnen vullen omdat de vruchten kleiner zijn, in tegenstelling tot 16 stuks, wat normaal gesproken ideaal is als de producten de juiste grootte hebben.

Volgens het Directoraat Tuinbouw zijn de meeste avocado's in West-Kenia gerijpt en klaar voor de export, die op 24 maart van start zal gaan, omdat de oorspronkelijke datum van 15 maart is verschoven.

Benjamin Tito, hoofd van het Directoraat Tuinbouw: "We krijgen misschien niet de maten 12 tot 16 vanwege de droogte die heeft geleid tot kleinere maten." Hij voegde eraan toe dat de aanhoudende droogte, die sinds oktober vorig jaar heerst, de inkomsten dit jaar sterk zal beïnvloeden. De inkomsten uit de verkoop van tuinbouwproducten in het buitenland bedroegen vorig jaar bijna € 868.790.500, tegenover bijna € 962.582.000 in het voorgaande jaar, zo blijkt uit voorlopige exportstatistieken van de CBK.

Bron: businessdailyafrica.com

Publicatiedatum: