Per 1 april neemt OGV Bruchsal de marketing van OGM Obstgroßmarkt Mittelbaden over

Eerste Duitse asperges uit beschermde teelt beschikbaar

Sinds eind vorige week biedt de OGA/OGV Nordbaden eG in Bruchsal de eerste Duitse asperges van overdekte, verwarmde buitenvelden aan, zo vertelt bedrijfsleider Hans Lehar. "Er is landelijk slechts een beperkt aantal bedrijven dat asperges in een beschermde omgeving teelt. We hebben momenteel product uit Beieren en Noordrijn-Westfalen. De kwaliteit is tot nu toe goed en als de zon doorzet, moet de komende dagen ook de oogst van meervoudig overdekte teelt in andere gebieden beginnen."

De asperges worden momenteel in dozen van 5 kg aan de vakhandel verkocht, maar ook retailers hebben belangstelling getoond. Er kunnen vanaf volgende week kleine hoeveelheden worden geleverd. "Afhankelijk van het weer hopen we begin april en vóór Pasen asperges uit niet-verwarmde teelt aan te kunnen bieden. Dit betekent dat zodra de zonlicht-uren toenemen, de oogst zeer snel zou moeten beginnen."

Slechts kleine areaalverminderingen
Ondanks het slechte en zeer onbevredigende aspergejaar 2022 kent hij geen aangesloten aspergebedrijven die hun areaal massaal zullen verkleinen. In bepaalde regio's van Duitsland zijn er wel serieuze veranderingen, vooral op grote bedrijven. "De telers wachten eerder af hoe het seizoen dit jaar zal verlopen en beslissen dan over de koers. De beschikbaarheid van oogstmachines, het haalbare prijsniveau en het gedrag van de consument zijn bepalend voor de toekomst van de Duitse aspergeteelt dit jaar."

Vanuit marketingoogpunt hoopt hij dat de consument zijn waardering laat blijken: "Alle bedrijven verkopen wat de natuur ons biedt. De kosten zijn op alle gebieden extreem gestegen en we weten ook dat vraag en aanbod de prijs bepalen. We kijken echter uit naar het komende seizoen en zijn ervan overtuigd dat de consument ook weer met plezier asperges zal eten."

Over de samenwerking met de OGM Oberkirch
Vanaf 1 april neemt OGA/OGV Nordbaden eG de marketing van het gehele assortiment van OGM Obstgroßmarkt Mittelbaden eG over, via een gezamenlijk verkoopteam. "We zijn met alle retailbedrijven beursgenoteerd en hebben door de samenwerking een ideale assortimentsaanvulling en een hoger goederenvolume. Vooral voor wat betreft aardbeien, zachtfruit en steenfruit zullen we in de toekomst een nog interessantere partner zijn voor retailers en de gespecialiseerde handel. Het eerste jaar zal zeker niet gemakkelijk zijn, maar voor de toekomst is het de langverwachte stap voor onze coöperaties en de aangesloten bedrijven."

Voor meer informatie:
Hans Lehar
OGA / OGV Nordbaden eG
Industriestr. 1-3
D-76646 Bruchsal, Duitsland
Tel.: +49 7251 80020
mail@oga-bruchsal.de
www.oga-bruchsal.de   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.