"Mangoseizoen ziet er goed uit, de onrust van vorig jaar is verdwenen"

De Senegalese telers van Kent mango in de regio Fattick verwachten een goed seizoen, dat breekt met de onrust van vorig jaar, verzekert Aminata Dominique Diouf, van de teler Domaine Agricole de Nema.

"Vorig jaar was het seizoen rampzalig en de oogst slecht. Door onvoldoende regenval en koudegolven die de planten deden afbreken. We oogstten slechts 200 ton, wat ver onder onze teeltcapaciteit ligt."

"Dit jaar daarentegen hebben we deze problemen niet gehad en ziet de opbrengst er goed uit, zowel wat kwaliteit als wat volume betreft. Er is meer dan voldoende regen gevallen en we hebben geen specifieke problemen gehad. De werkzaamheden liggen ook op schema voor de oogstperiode", vervolgt Aminata. De teler zal haar exportkalenders beschikbaar stellen van 25 mei tot 2 juli.

"Als de Kent mango's van Senegal aan een bepaald kwaliteitsniveau moeten voldoen, dankzij een geschikt klimaat en een geschikte bodem, hangt het ook af van de telers. Er zijn twee soorten teelt, traditionele boomgaarden en modernere boomgaarden die over irrigatiesystemen beschikken en volgens teelt- en exportnormen werken. De kwaliteit is duidelijk beter voor de tweede categorie."

"Bij Nema Farms vallen we niet alleen in de tweede categorie, maar we zien af van export als de kwaliteit niet aan onze verwachtingen voldoet. De allereerste oogst van het seizoen exporteren we bijvoorbeeld niet vanwege de gemiddelde kwaliteit. We houden liever een goede relatie met tevreden en trouwe klanten."

De teler levert momenteel aan Nederland, maar overweegt haar areaal uit te breiden om aan de groeiende vraag naar Kent mango's uit Senegal te voldoen. "We krijgen aanvragen uit Duitsland en Engeland, en we breiden ons areaal uit om deze markten in de nabije toekomst te betreden."

Qua prijs is het nog te vroeg om een uitspraak te doen, zegt Aminata: "Het zal afhangen van de markt, volgende maand hebben we een duidelijk idee."

Voor meer informatie:
Aminata Dominique Diouf
Domaine Agricole du Nema
Tel.: +221 77 480 42 32
aminatadominique@hotmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.