Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ernst Slabbekoorn, Swift International:

"Steeds meer fruittelers besluiten tot aanschaf mobiele nachtvorstbestrijdingsmachine"

Tholen - Sinds 2020 is Swift International de distributeur voor mobiele nachtvorstbestrijdingsmachines, die worden ontwikkeld en geproduceerd in Nieuw-Zeeland. Als distributeur werkt Swift International samen met servicepartner Zeelandtrac uit
’s Gravenpolder.



"Nu we het derde volle seizoen ingaan met Swift International zijn we uiterst tevreden met de verkoopkanalen die we hebben opgezet en zeker de uitbreiding daarin", blikt Ernst Slabbekoorn terug. "Waren het eerst nog vooral de voortrekkers die overgingen tot aanschaf, nu zien we in de markten waar we actief in zijn veelal uitbreidings- en herhalingsaankopen door individuele telers dan wel in dezelfde regio als de ervaringen worden gedeeld."

We hebben al veel goede referenties van telers die stappen willen maken in kwaliteitsverbetering. Als ze de opbrengst per hectare berekenen, is de keuze voor onze systemen snel gemaakt, zeker als je het gebruiksgemak meeneemt en het feit dat de COO (cost of ownership) absoluut het laagste is per hectare. Neem je bijvoorbeeld de kosten van het gebruik van vuurpotten, dan ben je bij -3ºC al zo'n 3.000 euro per ha per 10 uur kwijt. En dan is de arbeid nog niet meegerekend. Dus als je vijf nachten vorst hebt, dan ben je behoorlijk duur uit, zeker voor fruittelers met een groter areaal", rekent Ernst voor.

"Het voordeel van onze mobiele nachtvorstbestrijdingsmachines is dat als ze correct op hun plaats staan, de rest automatisch gaat. Je hoeft ze niet op te starten of stress te hebben over het wel of niet opstarten of de schade aan het gewas of de bodem. Afgelopen jaar hebben we beperkt vorst gehad, hoewel er in maart toch al wel weer schade is ontstaan bij telers die geen maatregelen hadden genomen. We hebben hierop geanticipeerd en hebben inmiddels de laatste aankomsten voor voorjaar 2023 vorige week dus op tijd in onze voorraad. We kunnen beide modellen nog uit voorraad direct startklaar leveren zolang de voorraad strekt."

Voor meer informatie:
Ernst Slabbekoorn                                                          Swift International                                      
Absdaalseweg 53 a
4561 GE Hulst                         
sales@frostfans.eu         
www.frostfans.eu