Supermarkten schrappen plannen om over te schakelen op losse groenten en fruit

VK: Asda moet mededingingsbezwaren over deal met Co-op wegnemen
De Britse mededingingsautoriteit heeft vastgesteld dat de aankoop door supermarktconcern Asda van 132 tankstations en bijbehorende winkels van de Co-op voor
€ 697 mln in sommige delen van het land tot hogere prijzen of minder keuze kan leiden. De Competition and Markets Authority (CMA) zei dat Asda haar bezwaren moet wegnemen om een diepgaand "fase 2"-onderzoek van de deal te vermijden.
Bron: reuters.com 

Portugese minister van Financiën zegt dat verlaging van btw op voeding geen prioriteit is
Portugal is niet van plan de 6% btw op basisvoedingsmiddelen te verlagen, maar zal wel rechtstreekse subsidies blijven verstrekken om de meest kwetsbare gezinnen te helpen de stijgende prijzen het hoofd te bieden, aldus de minister van Financiën Fernando Medina. De kerninflatie staat onder druk door de stijging van de prijzen van onbewerkte voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit, die in februari met 20,1% j-o-j zijn gestegen, terwijl de prijzen van energie slechts met 1,9% zijn gestegen. Op het Portugese vasteland geldt voor basislevensmiddelen zoals rijst, pasta, brood, melk, zuivelproducten, vlees, vis en groenten en fruit een minimum btw-tarief van 6%.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Supermarkten schrappen plannen om over te schakelen op losse groenten en fruit
Supermarkten schrappen hun plannen om over te schakelen op losse groenten en fruit, omdat de oorspronkelijke doelstellingen volgens deskundigen te ambitieus waren. Uit een vorig jaar verschenen rapport van Wrap blijkt dat de vrees bestaat dat de volledige verwijdering van de verpakking van groenten en fruit kan leiden tot een toename van de voedselverspilling, aldus The Grocer.
Bron: grocerygazette.co.uk 

België: Delhaize zegt dat stakingen "lang zullen duren"
Na een vergadering met de directie die amper een kwartier duurde, hebben vakbonden bij Delhaize verdere acties aangekondigd. De retailer houdt vast aan zijn plan om 128 supermarkten af te stoten aan franchisers.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Morrisons gaat samenwerken met Jempson's om zes nieuwe 'Together with Morrisons'-winkels te openen
Morrisons gaat een partnerschap aan met de onafhankelijke retailer Jempsons om zes nieuwe winkels te openen onder het merk "Together with Morrisons". De eerste winkel van 35.000 m2 wordt later dit voorjaar geopend in Peasmarsh, East Sussex, en vijf andere volgen te zijner tijd.
Bron: morrisons-corporate.com 

Carrefour Polska breidt e-commerce activiteiten uit met Glovo
Carrefour Polska heeft aangekondigd dat het de e-commercemarkt verder heeft uitgebreid door de Glovo-dienst in meer hypermarkten en supermarkten in Polen uit te rollen.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Tesco schrapt alle koopbeperkingen op groenten en fruit in navolging van Asda, Aldi en Lidl
Tesco is de laatste retailer die de koopbeperkingen voor bepaalde soorten groenten en fruit opheft. De vier grote supermarkten hebben bevestigd dat zij hun inkooplimieten voor tomaten, komkommers en paprika's hebben opgeheven.
Bron: mirror.co.uk 

VK: Woods & Ivbijaro biedt groenten, fruit en essentiële boodschappen van hoge kwaliteit aan
Woods & Ivbijaro streeft ernaar hun groothandelaren het gemakkelijk te maken door groenten en fruit te leveren aan restaurants, supermarkten en andere verkopers. Het bedrijf biedt hoogwaardige groenten en fruit aan klanten, verpakt en levert lokale en internationale producten op tijd en tegen concurrerende kosten. Het bedrijf haalt verse groenten en fruit uit het hart van de beroemde markt in Londen. Klanten kunnen online bestellen via e-mail of bellen om hun fruitwensen te bespreken.
Bron: abnewswire.com 

België: Biologische voeding in gespecialiseerde winkels even voordelig als in supermarkten
De gemiddelde prijs van een mandje bio-producten blijkt in een gespecialiseerde winkel niet duurder te zijn dan in een grote of middelgrote winkel. Dat blijkt uit een analyse van de organisaties Biowallonie en ConsomAction, die het aanbod in Wallonië en Brussel hebben onderzocht. Voor sommige producten werden verschillen vastgesteld: peren, appelen, aardappelen, tomaten, prei en witte kool zijn goedkoper in gespecialiseerde winkels. Wortelen en uien zijn goedkoper in de supermarkt.
Bron: brusselstimes.com 

Portugese omzet van Spaanse food retailer Mercadona stijgt met 78% in 2022
De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft vorig jaar in Portugal een omzet behaald van
€ 737 mln, een stijging van 77,6% ten opzichte van 2021, waardoor het verlies voor dat jaar is afgenomen tot € 50 mln, van een verlies van € 64 mln het jaar daarvoor, zo maakte het bedrijf bekend. Tijdens de presentatie van de resultaten in Valencia zei Juan Roig, de CEO van de keten, die marktleider is in Spanje, dat het dit jaar € 280 mln wil investeren in Portugal.
Bron: macaubusiness.com 

Frankrijk: De Carrefour Group en Rakuten bundelen hun krachten om hun aanwezigheid op de e-commerce markt te versterken
In april opent Carrefour een nieuwe virtuele winkel op de marktplaats Rakuten. Dankzij dit partnerschap kunnen beide spelers profiteren van hun respectieve expertise, hun omnichannelstrategieën versterken en klanten aan zich binden.
Bron: carrefour.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.