Succes Egyptische tuinbouw, bezorgdheid voor toekomst

"Geconfronteerd met het tekort aan bepaalde tuinbouwproducten en problemen van uiteenlopende aard in de meeste landen van oorsprong, zijn de Europese kopers teruggevallen op Egyptische producten,"zegt Mohamed Shahen van de Egyptische teler Agro Pro.

"Dit seizoen hebben we onze broccoli-export naar Europa verdubbeld. Onze sinaasappelexport en de export van sommige paprikarassen voor de bewerkende sector zijn ook aanzienlijk toegenomen," aldus Shahen.

Deze toename van de Egyptische export is te danken aan objectieve factoren zoals het winterweer dat gunstig was voor de meeste gewassen, aldus de teler. "We waren blij dat de hoeveelheden onze verwachtingen overtroffen."

Maar het is ook te danken aan een grote menselijke investering. "De wereldwijde inflatie die ons vorig seizoen trof, was een spookbeeld. We waren zeer bezorgd over de stijgende kosten en zeer nauwgezet en meedogenloos in onze technische operaties. Dit gold voor alle telers, we waren allemaal bang om verliezen te lijden door stijgende kosten en verstoringen in de toeleveringsketens. Dit motiveerde ons om veel inspanningen te leveren op het gebied van teelt en marketing."

"En als de weersomstandigheden momenteel in ons voordeel zijn, kijken we met een bezorgd oog naar de situatie van andere telers in andere landen. Het kan ons in de toekomst ook overkomen. Daarom verdubbelen we onze inspanningen in investeringen en technische operaties met een lange impact," voegt Shahen eraan toe.

De teler zegt op dit moment zijn inspanningen te intensiveren om nieuwe markten te openen. "We versterken onze aanwezigheid op de Europese markt en zijn vergevorderd in de onderhandelingen om voor het eerst naar Hongarije te exporteren."

Agropro bereidt zich voor op het voorjaarsseizoen met meerdere producten, besluit de teler. "We hebben tomaten, paprika, komkommer, sla, meloen, Cantaloupe, aardbei en binnenkort perzik en druif."

Voor meer informatie:
Mohamed Shahen
Agro Pro Egypt
+201203420020
agroproegy@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.