Surveillance voor durian na recente fruitovervallen

De politie van Trat in Thailand heeft de eerste bewakingsdienst voor durian van het land opgezet nadat dieven voor 1 miljoen baht (ruim
€ 27.300) aan durians hadden gestolen van een plantage in de oostelijke provincie.

Na klachten van plaatselijke telers dat dieven 's nachts hun plantages binnenslopen en rijpe durians van de bomen plunderden, biedt de politie van Ao Cho in het district Muang - provincie Kanchanaburi, centraal Thailand - de eerste beschermingsregeling voor durian van het land aan.

Het programma ging maandag van start in een boomgaard van een teler in het district Huang Nam Khao, wiens oogst durians ter waarde van bijna 1 miljoen baht was verdwenen.

Ao Cho hoofdinspecteur Pol Maj Ariyachai Thima zei dat de schade van diefstallen van durian vorig jaar in Trat werd geschat op enkele miljoenen baht nadat tonnen fruit waren verdwenen. De urgentie van het probleem was voor de politie en de plaatselijke telers aanleiding om gezamenlijk het fruitbewakingsprogramma op te zetten, voegde hij eraan toe.

Bron: nationthailand.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.