Ad Pollux, Eurofresh:

"Als inkoper zijn deze tijden van tekorten het mooist"

Tholen - Tekorten en hoge prijzen domineerden het AGF-nieuws de afgelopen week. "Ach, je moet wat meer je best doen om je handel bij elkaar te krijgen. Maar als inkoper zijn het de mooiste tijden, dan moet je vol aan de bak", lacht Ad Pollux, die sinds dit jaar de scepter zwaait bij AGF-groothandel Eurofresh in Venlo. "Maar natuurlijk is de voorraad noodgedwongen soms wat korter, maar daar is de vraag ook naar. Als de bloemkool naar 20 euro gaat, verkoop je geen pallets tegelijk, maar gaat het op collibasis."

"Het mooie van dit bedrijf is dat we kunnen buigen op een netwerk van loyale en goede leveranciers die ook in wat lastigere tijden hun afspraken nakomen", vervolgt Ad. "Tegelijkertijd blijft het natuurlijk bizar dat mensen - buiten het seizoen - torenhoge prijzen betalen voor paprika's en spitskool, terwijl de prijzen voor Nederlandse winterproducten en hardfruit in de goot liggen. Maar zo werkt onze sector nu eenmaal."


Inkoopteam Eurofresh: vlnr Harm Basten, John Lemmen, Math Gommans en Marcel Goumans 

"Als Eurofresh zijn we ijzersterk in glas- en vollegrondsgroenten en dat vullen we aan met de rest van het assortiment. Zo hebben we met dank aan mijn netwerk de afgelopen maanden forse stappen gezet met hardfruit en zo zijn er nog wel meer producten die we aan gaan pakken", vertelt Ad. "Zo voeren we in feite een totaalassortiment en wat we niet in huis hebben, is zo bijgeshopt. We zijn ook het aspergeseizoen weer gestart. Nu is het aanbod nog beperkt, maar als het weer wat beter wordt, komt de aanvoer van het Limburgse goud vanzelf wel weer op gang. Ook trappen we volgende week het Hollandse aardbeienseizoen weer af."

Cash betalingen
Het bericht van De Nederlandsche Bank (DNB) dat te veel winkels cash geld weigeren, was Ad uit het hart gegrepen. "Wij krijgen van de Rabobank brieven waarin wij gesommeerd worden onze klanten niet meer cash te laten betalen. Men wil koste wat kost klanten bewegen om uit het contante circuit te komen, maar dat is zo eenvoudig niet met marktkooplui die ook cash geld beuren. Wij zijn een groothandel waar je ook met vijf tientjes aan de kassa handel kunt halen. Daar zijn we trots op. Al die kleine klantjes maken ook een grote."

"Bovendien zitten wij hier aan het Duitse grensgebied en aan de andere kant van de grens loopt men met pinbetalingen nog jaren achter. Natuurlijk snap ik dat men zicht wil hebben op de geldstromen, maar volgens mij zijn er malafide praktijken die beter eerst aangepakt kunnen worden dan de cashbetalingen bij een eerlijke groentegroothandel", besluit Ad.

Voor meer informatie
Ad Pollux
Eurofresh
Mob: +31 (0)6 11180209
ad@eurofresh.nl 
www.eurofresh.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.