Rick Verhoeckx, Verhoeckx & Zn:

"Champignonmarkt gestabiliseerd na prijsstijging; kastanjechampignons duur door problemen in teelt"

Tholen - "Na een flinke prijsstijging zijn de paddenstoelenprijzen gestabiliseerd", vertelt Rick Verhoeckx van de gelijknamige paddenstoelen- en hardfruitgroothandel uit Kerkdriel. "Door alle hoge kosten was een hoger prijsniveau ook hard nodig. Op een gegeven moment houdt het gewoon op. Gelukkig is de markt nu beter in balans."

"De vraag naar paddenstoelen is momenteel goed. Pasen komt eraan en dat vormt samen met de Kerst toch altijd wel één van de piekmomenten, waarbij de verkoop zo'n 50% hoger ligt. Dat geldt eigenlijk wel voor het hele assortiment, maar in het bijzonder voor specialties zoals de Portabella", vertelt Rick. Verhoeckx & Zn levert traditiegetrouw vooral champignons aan de Noorse en Nederlandse afnemers. 

"Momenteel worden voor de gewone witte champignons gangbare prijzen betaald. De kastanjechampignons zijn wel erg duur geweest door problemen in de teelt. De kastanjechampignons gingen eerder open, waardoor ze eerder geplukt moeten worden. Dat maakt voor de kwaliteit niet uit, alleen mis je wel kilo's", besluit Rick.

Voor meer informatie:
Verhoeckx & Zn
Hoorzik 25
5331 KJ Kerkdriel
Mob: +31 06 34656868 
rick@verhoeckxenzn.nl   
www.verhoeckxenzn.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.