Sjan van Gorsel, Reijnpack:

"Vlotte afzet witlof, met name Italië en Duitsland zijn goed aan de markt"

Tholen - De afzet van witlof verloopt momenteel goed. "Op de Belgische veilingen ligt de prijs rond de 1,30 en 1,40 euro en ook de afzet van de verpakte witlof blijft goed doorlopen. Met name Italië en Duitsland zijn goed aan de markt voor witlof", vertelt Sjan van Gorsel van witlofverpakkingsbedrijf Reijnpack uit Sint-Philipsland.


Martine Lisseveld-Reijngoudt en Wiljan Lisseveld van Reijnpack

"Daarmee hebben we een heel ander prijsniveau dan vorig jaar, maar het aanbod is ook fors minder. Zo heeft Frankrijk 20% minder aanbod van witlof en dat is zeker van invloed op de marktsituatie. Ook hier is de oogst van de witlofwortelen van 2022 lager uitgevallen, dus ik zie geen reden waarom de prijzen niet op een goed niveau zouden kunnen blijven."

In tegenstelling tot de witlof verloopt de afzet van roodlof dit jaar moeizaam. "Vorig jaar heeft die verkoop juist erg goed gelopen, maar in januari en februari was de afzet van de roodlof dramatisch. Naar losse roodlof was er helemaal geen vraag. Inmiddels komt er iets meer vraag en zijn ook de prijzen wat aangetrokken", vertelt de verkoper.

Met de teelt van pennen op 160 hectare, koeling, witloftrek, snijden, wegen en verpakken van gemiddeld 45.000 traypack en flowpack-verpakkingen van 500 gram behoort Reijnpack qua omvang tot de top in de Nederlandse witlofsector.

Twee jaar geleden introduceerden ze een revolutionaire witlofverpakkingslijn waarmee flink wat personeel wordt uitgespaard. Dit bleef niet onopgemerkt, want Reijnpack is dit jaar één van de vijf genomineerden voor Agrarisch Ondernemer van het jaar 2023. Tot 29 maart is het nog mogelijk om op Reijnpack te stemmen voor de publieksprijs. Klik hier om te stemmen.  

Voor meer informatie:
Reijnpack
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
info@reijnpack.nl  
www.reijnpack.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.