Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods:

"Gebruiksgemak van druiven blijft ook in laatste weken Peruaanse seizoen zeer gewaardeerd"

Tholen - Ondanks dat het Peruaanse druivenseizoen zijn einde nadert, loopt de verkoop bij Van Dijk Foods goed door. "Op dit moment werken we eigenlijk alleen met druiven uit Peru. Uit Zuid-Afrika komt ook voldoende aanbod vandaan, maar daar zijn wij mee gestopt", vertelt Henk Vlaeminck van de Belgische importeur. "Hoewel druiven, zeker in moeilijke tijden, een relatief duur product zijn, lijkt de consument het gebruiksgemak ervan desalniettemin steeds meer te waarderen."

De prijzen liggen wel op een iets lager niveau dan vorig jaar, zo legt Henk uit. "Alleen toen hadden we ook wel extreem dure prijzen, waardoor het bijna niet hoger kon. Dit jaar kunnen we wel spreken van mooie prijzen en ook kwalitatief ziet het er allemaal prima uit. Zo bestaat ongeveer 80 procent van ons aanbod uit witte druiven en 20 procent uit rode. De witte Arra variëteiten en bijvoorbeeld Autumcrisp zijn wat dikker en krokanter. Dat is toch wat de consument uiteindelijk zoekt, waardoor deze ook beter verkopen."

Het druivenseizoen loopt bij Van Dijk Foods nog zo'n 2 à 3 weken door, voordat er even een tussenpauze komt in aanvoer. "Vervolgens zullen we moeten wachten op het Europese aanbod rond juni, waardoor we even geen druiven zullen hebben. Toch gaat het fruit in de laatste weken dus nog altijd als warme broodjes over de toonbank."

"Citrus is natuurlijk ook duurder dan andere jaren, maar of dit verband houdt met elkaar durf ik eigenlijk niet te zeggen", vervolgt Henk. "Van de zomer bleef het namelijk ook sterk verkopen, terwijl er voldoende, 'goedkoop' steenfruit beschikbaar was. Toch bleef men toen ook opteren voor druiven. Ik denk dat een reden ligt in het veranderende koopgedrag van, met name, jongere consumenten. Ze zoeken iets makkelijks als snack en bij de seedless variëteiten hoeft men nergens op te letten. Enkel de steeltjes kunnen niet worden gegeten, maar verder kan het zo uit de vuistje naar binnen worden gewerkt."

Inhaalslag zachtfruit
Waar het seizoen van de druiven langzaamaan op zijn einde loopt, verwacht de handelaar dat het aanbod van zachtfruit de komende week juist weer op gang zal komen. "Door het koudere weer in Spanje was er een tweetal maanden een tekort aan fruit als blauwe bessen, frambozen en aardbeien. Nu de temperaturen daarentegen volledig zijn omgeslagen, zijn ze daar toch bezig met een inhaalslag. Volgende week verwacht ik, met name, in aardbeien weer een licht overaanbod. Ook de blauwe bessen komen weer meer, waarna ongetwijfeld frambozen zullen volgen. Al het fruit dat niet rijp werd met de kou zal met de huidige 25 graden in het zuiden nu wel weer deze kant op komen."

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32 15 55 65 61
henk@vdfb.be      
www.vandijkfoods.be        


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.