Guilhem Flammen, Greenery France:

"Steeds meer retailers voeren breder assortiment Franse tomaten"

Hoewel de tomatenconsumptie vorige week nog sterk werd beïnvloed door het sombere sociale klimaat in Frankrijk en het winterweer in meerdere landen van Europa, neemt het aantal verkochte tomaten deze week waarschijnlijk (weer) toe. "In heel Frankrijk worden warme lentedagen verwacht met op sommige plekken temperaturen van rond de15 graden. Zulk mooi weer is gunstig voor de tomatenconsumptie", zegt directeur van Greenery France Guilhem Flammen.

Trostomaten

De eerste partijen nieuwe Franse tomaten zijn bijna twee weken geleden op de markt gekomen. "We lopen voor op buurlanden België en Nederland en merken dat de Franse herkomst steeds populairder wordt. Verschillende retailers hebben daarom ook hun Franse tomatenassortiment uitgebreid ten koste van importtomaten (uit onder meer Spanje en Marokko) en komen ook met een nieuw assortiment van trostomaten."

Vleestomaten

Daling van de prijzen
De komst van de eerste partijen Franse tomaten op de markt ging vorige week gepaard met een daling van de prijzen. De tomaten worden echter nog steeds tegen relatief hoge prijzen verhandeld. "Alle Franse telers beginnen langzaamaan meer partijen te krijgen. Dit heeft geleid tot een daling van de prijzen, die daarvoor recordhoogten bereikten."

Op dit moment zijn de prijzen dan wel nog steeds hoog, maar toch redelijker dan voorheen. Dit gegeven zal ook een gunstig effect hebben op de verkoop in de winkels.

Goede kwaliteit
"Verder zijn we heel tevreden over de kwaliteit van de tomaten aan het begin van het seizoen. We hebben twee visueel zeer aantrekkelijke tomatenrassen: onze vleestomaat die volgende week op de markt wordt gebracht en onze trostomaat waarvan de partijen zo rond week 13/14 groter zullen worden."

Voor meer informatie: 
Guilhem Flammen
Greenery France
g.flammen@thegreenery.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.