Peris verwerkt drie keer meer dankzij verbetering in rassen en opslag

Vierde gamma granaatappel populair in Spanje

Kleine maar belangrijke veranderingen in de teelt en de behandeling van het fruit na de oogst hebben ervoor gezorgd dat het Spaanse granaatappelseizoen 2022-2023 recordcijfers haalt voor Peris.

Dit seizoen heeft Peris zijn gemaksproducten op basis van Valenciaanse granaatappelen twee maanden langer dan normaal op de markt gebracht. Tot vorig seizoen kon de Spaanse granaatappel tot en met december worden verwerkt, dit seizoen heeft het bedrijf eind februari gehaald. Terwijl Peris in 2021-2022 ongeveer 26 ton in Spanje geteelde granaatappelen kon verwerken, is dat cijfer in 2022-2023 gestegen naar 75 ton (+190%).

"De reden moet aan de ene kant gezocht worden in de rassenkeuze en aan de andere kant in de verbetering van de opslagprocessen. Het fruit kan beter en voor een langere periode worden bewaard en dit op natuurlijke wijze en met behoud van de kwaliteit."

"Het verlengen van het Spaanse seizoen betekent voor Peris voor een langere periode een lokaal geteeld en kwalitatief hoogstaand product op de markt brengen, tegen een scherpe prijs, iets wat de distributeurs enorm waarderen."

"Peris verwerkt de granaatappelen jaarrond tot gemaksproducten via een zeer zorgvuldig proces en met inachtneming van het rijpingspunt van het fruit. De granaatappelen worden eerst geselecteerd en gepeld en vervolgens worden de beste pitten verpakt in duurzame trays."

"De granaatappel van het vierde gamma is een van de hoofdproducten voor Peris, met een omzetgroei jaar na jaar. Het bedrijf verwacht ook in 2023 een groei van 10 tot 15% in de verkoop van dit product. Dit gemaksproduct maakt het voor de consument immers gemakkelijker om granaatappel in het dieet te integreren, maar de groei wordt ook gedreven door het bewustzijn dat rood fruit, waaronder granaatappel, veel gezondheidsvoordelen biedt. Het is een grote bron van vitamine K en C."

Voor meer informatie:
Peris
Tel: +34 961 491 106 (Spanje)
buzon@vicenteperis.com
www.vicenteperis.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.