Eerste lading Paraguayaanse kaki klaar voor verscheping naar Spanje

Deze week wordt in Paraguay de eerste container met kaki’s geladen met bestemming Spanje. Het fruit is geteeld in Santa María de Fe, een gemeente in het departement Misiones, zo bevestigde Matías del Real, verantwoordelijke voor de logistiek van deze lading, aan de krant La Nación.

"Woensdag beginnen we met het laden van het fruit. Over ongeveer 32 dagen moet de container in Valencia aankomen en van daaruit wordt het fruit verdeeld naar verschillende supermarkten." Del Real wees erop dat er ongeveer 20 ton in een container gaan en dat het de bedoeling is om dit jaar minimaal 20 containers te laden, wat een totaal geeft van zo’n 400 ton kaki’s voor de Europese markt.

De prognose van de sector is om volgend jaar 100 containers te exporteren naar Europa (2.000 ton).

Buitenlandse investeringen
Het team dat het teeltproject heeft opgezet, werd overtuigd door de vruchtbaarheid van het land, de gunstige klimaatomstandigheden en de concurrentievoordelen van Paraguay. In het project werken drie buitenlandse bedrijven samen. 

Del Real kondigde eveneens aan dat ze samen met een andere groep werken aan een project dat ook een aanzienlijke investering vergde, met name de teelt van avocado’s in het departement Cordillera. Ook dit fruit zal voor de Spaanse markt bestemd zijn.

Bron: lanacion.com.py


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.