Azerbeidzjaanse granaatappelen nu ook naar Europa

Binnenkort lanceert de Azerbeidzjaanse teler ID Agropark Minashirin granaatappelen op de Europese markt onder het merk Narvill. "We zijn erg trots op dit nieuwe merk. Minashirin is een uniek granaatappelras, dat zich onderscheidt door een felrode schil, een mooie kroon en grote pitjes. Het heeft een zoetzure smaak en een dikke schil, wat goed is voor de export. Van de meer dan 60 rassen die in Azerbeidzjan worden geteeld, is Minashirin de beste", zegt Irada Guliyeva van ID Agropark.

"Een vrucht van dit ras weegt 700 gram. Het is echt een complex van vitamines en mineralen, want het bevat essentiële aminozuren en de belangrijkste vitamines voor het menselijk lichaam (C, B6, B12 en K), evenals mineralen (jodium, kalium, calcium, ijzer en silicium). Het fruit behoudt zijn versheid en ongebruikelijke smaak gedurende een lange tijd", vervolgt ze.

ID Agropark is gevestigd in de Saatli-regio in het zuiden van Azerbeidzjan, waar het geniet van een klimaat dat gunstig is voor de granaatappelteelt. "Azerbeidzjan heeft 9 van de 11 klimaatzones en elke regio heeft zijn endemische ziekten. In Saatli is het klimaat droog en semi-droog en is de grond ziltig, wat geschikt is voor de teelt van granaatappelen."

"Dit seizoen verwachten we zo'n 5.000 tot 6.000 ton. Onze bomen worden nu volwassen, waardoor de opbrengst weer iets hoger is dan vorig jaar", zegt Irada.

Tot nu toe heeft ID Agropark alleen granaatappelen geëxporteerd naar GOS-landen. "De vraag was erg groot en Minashirins werden er hartelijk ontvangen, maar dit jaar zijn we klaar om de afzet uit te breiden naar Europa. Onze eerste bestemmingen zijn Polen, Duitsland en Nederland", besluit Irada.

Voor meer informatie:
Irada Guliyeva 
ID Agropark
Tel: +994 502541775 (Azerbeidzjan)
irada.guliyeva@id-agropark.az 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.