McCain doet grote investering in Canada

McCain Foods doet een substantiële investering in Canada. Het verdubbelt er de omvang van zijn verwerkingsfaciliteit en productie in Coaldale, Alberta.

Het project is een belangrijke economische impuls voor de regio en zal 260 nieuwe banen opleveren. De investering weerspiegelt de sterke bedrijfsgroei van McCain en bevestigt opnieuw de toewijding van het bedrijf aan de voedselproductie en de landbouw in Canada.

"Het project in Alberta is onze grootste wereldwijde investering in onze 65-jarige geschiedenis. Er is een bedrag van $ 600 miljoen mee gemoeid en het onderstreept onze inzet voor de toekomst van de landbouw en innovatie in Canada", zegt Max Koeune, voorzitter en CEO van McCain Foods. "Het zal de verdere groei van het bedrijf stimuleren en we zullen hiermee belangrijke markten kunnen bedienen. Klanten zullen hoogwaardige aardappelen krijgen afkomstig van de lokale telersgemeenschap."

In lijn met het duurzaamheidsbeleid van McCain zullen best practices worden geïmplementeerd in de nieuwe verwerkingsfaciliteit zodat het bedrijf kan werken aan zijn doel om de uitstoot van broeikasgassen in al zijn wereldwijde activiteiten tegen het einde van het decennium met de helft te verminderen. Daartoe zullen windturbines worden gebouwd en zonnepanelen worden aangelegd, die 100% hernieuwbare elektriciteit leveren. Bovendien zal hernieuwbaar biogas dat in de afvalwaterzuiveringsinstallatie wordt gegenereerd naar de stoomketels worden getransporteerd om de vraag naar aardgas te compenseren. Er komt ook een waterrecyclingsysteem om schoon drinkwater te produceren voor gebruik in het productieproces.

Met de uitbreiding in Coaldale komen er twee nieuwe state-of-the-art productielijnen in gebruik. Zodra het nieuwe project volledig operationeel is, zullen er zowel vaste werknemers als uitzendkrachten aan de slag gaan, waardoor het personeelsbestand van Coaldale meer dan verdubbelt om uit te komen op 485. De bouw zal naar verwachting later dit jaar starten.

McCain Foods exploiteert sinds 2000 een verwerkingsfaciliteit in Coaldale, waar het momenteel 225 mensen in dienst heeft. Het werkt samen met aardappeltelers in Zuid-Alberta.

Voor meer informatie:
McCain Foods
www.mccain.ca  
Twitter @mccainfoods
Instagram @mccaincanada
Facebook /mccaincanada


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.