Gezonde smikkelweken 2023

Inschrijving groente-inspiratieprogramma voor kinderen van start

De inschrijving voor de 3e editie van de Gezonde Smikkel­weken – het grootste groenten inspiratie programma voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar - is weer van start gegaan. "Na een zeer succesvolle tweede editie vorig jaar, met deelname van 50.000 kinderen, is de dekking van de Gezonde Smikkel­weken dit jaar landelijk en gaan maar liefst 90.000 kinderen op 1.000 bso locaties op groenten ontdekkings­tocht", laat Spoony weten. 


Stichting Spoony roept bso’s in Nederland op om aan het begin van de zomer­vakantie mee te doen met dit geheel verzorgde programma, boordevol gezonde en duurzame activiteiten. Door een gulle bijdrage van overheids­programma Jong Leren Eten en vele partners die zonder winst­oogmerk meedoen, is deelname laagdrempelig voor alle bso’s. 

Het doel van de Gezonde Smikkel­weken is om kinderen, pedagogische medewerkers en ouders te laten ervaren hoe lekker, leuk én makkelijk het is om met gezond en duurzaam eten aan de slag te gaan. Middels vrolijke groent­en activiteiten ontwikkelen kinderen voedsel­vaardigheden en -kennis en bevorderen we hun smaak­ontwikkeling. Onafhankelijk onderzoek van het Louis Bolk Instituut* bewijst het succes. Zo gaf 99% van de locaties die vorig jaar deelgenomen heeft aan dit jaar opnieuw mee te willen doen. 

Jorien (locatie­manager BSO): “Het is super goed en leuk om kinderen op deze manier kennis te laten maken met gezond eten. Toen ik vertelde aan ouders wat hun kind had gegeten, kreeg ik van een aantal ouders verbaasde reacties”.

*Hier zijn de onderzoeks­resultaten van de Gezonde Smikkel­weken 2022 te vinden.

Gezonde en duurzame pret tijdens de Gezonde Smikkel­weken Koken, ontdekken, spelen en proeven – allen met groenten in de spotlights. De deelnemende bso’s krijgen een krat met vier groenten activiteiten, waarmee kinderen en pedagogische medewerkers zelf 100% ontzorgd aan de slag kunnen. Zo proeven ze met het Zintuigenspel onbekende groenten; bakken ze koekjes bomvol bloemkool en maken ze pizza’s die roze gekleurd zijn door de biet. Alles wordt gecombineerd met vrolijke eetspelletjes. Na afloop krijgen alle kinderen een Kook- en Speelboek mee naar huis met gezonde en duurzame pret voor in de zomer­vakantie. Op het online platform www.gezondesmikkelweken.nl kunnen ook kinderen die niet op de bso zitten, meedoen met alle activiteiten.  

ZIntuigenspel

Alle bso's in Nederland met meer dan 20 kinderen kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.gezondesmikkelweken.nl/bso-inschrijven/. Daar staat ook meer informatie over het programma. 

Inschrijven kan tot en met 31 mei 2023, maar de plekken zijn beperkt en vol is vol.  Deelnemende bso's ontvangen aan het einde van de eerste vakantie­week in hun regio de pakketten, zodat ze in de 2e week aan de slag kunnen. Voor de overige weken bieden wij online activiteiten aan. 

Voor meer informatie:
Spoony
www.spoony.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.