Dezhou City, provincie Shandong

"Oogst van 70 ton champignons per dag"

Clusters sneeuwwitte fluwelen paddenstoelen, of Flammulina velutipes, bewegen op de verpakkingslijn. Na sortering en verpakking worden ze in doosjes gedaan en via een strakke koelketenlogistiek naar alle delen van China verzonden.

Deze fluwelen champignons uit de stad Dezhou zijn met succes gepromoveerd tot vlaggenschipproduct van de provincie Shandong en maken nu deel uit van het merk Haopin Shandong. Shandong is een grote provincie in het oosten van China, bekend om zijn tuinbouw en teelt.

Op de foto hierboven staat Shandong Kangrui Edible Mushroom Technology. Het bedrijf is gevestigd in het Edible Mushroom Industrial Park van Dahuang Township, Qihe County, Dezhou City, provincie Shandong.

Zodra je de poort van Kangrui binnengaat, word je begroet door rijen keurige werkplaatsen voor de champignonteelt. Wetenschappelijke fabrieksplanning, geavanceerde apparatuur om flessen te maken, sterk gemechaniseerde teeltfaciliteiten, een nauwkeurige lijn voor de inoculatie van vloeibare bacteriën, een intelligente incubatieruimte voor champignons op constante temperatuur, een geautomatiseerde verpakkingslijn, 24 uur per dag koellogistiek, dit alles toont aan dat Rui een geavanceerde basis voor de champignonteelt is.


Jiang Guobin inspecteert machines ter plaatse

Jiang Guobin is de manager van de afdeling teelt van Shandong Kangrui Edible Mushroom Technology. Hij komt oorspronkelijk uit Taiwan, maar verhuisde meer dan tien jaar geleden naar de provincie Jiangsu toen hij een Taiwanees bedrijf volgde om daar een bedrijf te beginnen. Uiteindelijk trouwde hij in Jiangsu en bleef daar. Hij vestigde zich in Jiangsu en is sindsdien werkzaam in de sector eetbare paddenstoelen.

Tijdens zijn zakelijke contacten ontmoette hij Zhang Hanbing, algemeen directeur van Shandong Kangrui Edible Mushroom Technology en eind 2022 trad hij op uitnodiging van Zhang in dienst bij Kangrui. Hoewel hij pas onlangs bij het bedrijf is gekomen, met jaren werkervaring en zorgvuldig onderzoek, had Jiang Guobin het teeltproces van de champignons van het bedrijf snel onder de knie en begon hij het teeltproces en de procedures te optimaliseren.

"Kijk, deze champignonstelen zijn middelmatig dik, vol van vorm en wit van kleur, waaruit blijkt dat de kwaliteit van de fluwelen champignons zeer goed is!" zei Jiang Guobin.

Na het spuiten van ontsmettingsmiddelen en het aantrekken van beschermende kleding neemt Jiang verslaggevers mee voor een bezoek aan de kweekkamers van Flammulina velutipes. In deze donkere kamers met een constante temperatuur en vochtigheidsgraad konden ze een stel witte fluwelen paddenstoelen uit de kweekflessen zien steken, in de vorm van kleine clusters van witte wolken.

"Over het algemeen steunt de teelt van eetbare zwammen te veel op menselijke subjectieve ervaring. Wij hebben 's werelds meest geavanceerde intelligente automatische lijn voor de teelt van eetbare zwammen in flessen aangenomen, die realtime monitoring en automatische controle op afstand van het hele teeltproces van eetbare zwammen heeft gerealiseerd. Men kan zeggen dat de processtandaard de leidende positie in de wereld heeft bereikt," zegt Jiang Guobin.

De slimme ecologische champignonteeltbasis van het bedrijf heeft de transformatie van intelligente teelt van zakbeplanting naar flesbeplanting voltooid en is uitgerust met volledig automatische temperatuurregeling, vochtigheidsregeling, ventilatie en belichting.

Al het water en de lucht die tijdens de teeltperiode worden gebruikt, kunnen pas na zuivering worden hergebruikt. Het hele teeltproces verloopt zonder vervuiling, wat niet alleen de kwaliteit en de teelt van eetbare paddenstoelen ten goede komt, maar ook de groeicyclus sterk verkort, de seizoensgebonden beperkingen doorbreekt en een dagelijkse opbrengst mogelijk maakt.

Er worden dagelijks paddenstoelen geoogst, waardoor de markt het hele jaar door verzekerd is van verse biologische paddenstoelen. Consumenten kunnen nu het hele jaar door paddenstoelen van hoge kwaliteit eten.

"We hebben nu de technische bottleneck in de ontwikkeling en toepassing van volledig geautomatiseerde teelt van eetbare paddenstoelen doorbroken. De opbrengst per fles is gestegen van 350 gram naar de huidige 450 gram, waardoor de arbeidskosten direct met 70% zijn gedaald en de efficiëntie van de teelt met een factor drie is toegenomen," zegt Jiang Guobin trots.

In de kweekruimte draait de volautomatische assemblagelijn continu. Arbeiders verpakken de gescreende champignons in doosjes en vervoeren ze vervolgens naar het logistieke koelvak. Alle processen verlopen ordelijk.

"Momenteel kan het bedrijf 150.000 flessen champignons per dag leveren, 70 ton champignons per dag en een jaarlijkse omzet van € 25 mln," aldus Jiang Guobin.

Met de voortdurende uitbreiding en ontwikkeling van de champignonteelt en de marktvraag, heeft de Kangrui Company sinds 2010 een aanvraag ingediend om de merknamen "Kangruiyuan" en "Yuxue" te registreren en werd het met succes geselecteerd in de eerste lichting van "Haopin Shandong" lijst in 2022, waardoor het een regionaal gevestigd merk werd.

"In de toekomst zal het bedrijf de investeringen blijven verhogen en nog drie superslimme eetbare fungusfarms bouwen. Nadat de projecten allemaal in bedrijf zijn genomen, zullen de schaal en de teeltcapaciteit van eetbare zwammen tot de voorhoede van het land behoren en de kapitaalmarkt betreden," besluit Jiang Guobin.

Bron: DeZhou News


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.