Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 10

Kasgroenteprijs zakt, maar blijft bijzonder hoog

De kasgroenteprijzen zijn afgelopen week weer een stukje gezakt. Nog altijd liggen de prijzen echter op hoge niveaus. In veel gevallen zijn ook in week 10 weer middenprijzen genoteerd op de VBT-veilingen die de afgelopen jaren niet genoteerd konden worden: 3,10 euro voor een kilo trostomaten, 73 cent per komkommer en 2,42 voor een kilo paprika's bijvoorbeeld.

Voorzichtig komen de eerste gekleurde paprika's uit de kassen. Groene paprika's zijn er al wel iets langer. De eerste gele paprika's leverden een middenprijs van 3,54 euro op.

Ook de prijs voor kropsla ligt op een hoog niveau. Hier is er ook sprake van een gedaalde middenprijs, maar een duidelijk dalende lijn is nog niet ingezet.

Voor veldsla geldt zelfs dat de middenprijs, tegen de vijfjarige trend in, gestegen is. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat er in tegenstelling tot veel andere kasproducten geen bovengemiddeld hoge prijzen werden behaald de afgelopen weken.

De aardbeienprijs is in week 10 een stuk gezakt, in lijn met het vijfjarig gemiddelde. Een kilo rode vruchten leverde afgerond 9,55 euro op.

Bekijk hier alle prijsgrafieken op de pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij.