Rijk Zwaan bouwt tweede locatie voor zaadbewerking en zaadopslag in De Lier

Dit voorjaar breidt Rijk Zwaan het bedrijf uit met de bouw van een nieuwe locatie voor de bewerking en opslag van groentezaden. Het pand is een uitbreiding van de huidige faciliteiten. De nieuwbouw kan naar verwachting in het voorjaar van 2025 in gebruik worden genomen.
 
In het nieuwe gebouw komen faciliteiten voor zaadextractie, zaadbewerking en zaadopslag. Daarnaast komen er in het pand kantoren en een centrale ruimte voor bezoekers en medewerkers. 

Stijgende vraag naar groentezaden
De vraag naar groentezaden blijft naar verwachting toenemen, mede omdat de bevolking wereldwijd groeit. “Met uitbreiding van Rijk Zwaans capaciteit voor de bewerking en opslag van groentezaden, kunnen we aan de vraag van telers naar hoogwaardige groenterassen blijven voldoen. Tevens kunnen we met het nieuwe pand invulling geven aan het spreiden van de bewerkingsprocessen en voorraden over meerdere locaties. En daarmee kunnen we een nog hogere mate van bedrijfscontinuïteit realiseren”,  aldus Hubertien Doldersum, Manager Operations bij Rijk Zwaan.   

Oog voor omgeving 
In het bouwplan is rekening gehouden met wensen van belanghebbenden in de omgeving. Zo komt parallel aan het fietspad ‘Kralingerpad’ een openbaar wandelpad met groenvoorziening op het nieuwe terrein van Rijk Zwaan. Ook is de huidige watergang verbreed naar 12 meter, zodat de waterafvoer vanuit De Lier (met name de Oranjebuurt) sterk verbetert.

Direct omwonenden houdt Rijk Zwaan persoonlijk op de hoogte van de bouwplannen en –ontwikkelingen. 

Een impressie van het nieuw pand: 

Op vrijdag 10 maart stonden partners en medewerkers van Rijk Zwaan feestelijk stil bij de ‘eerste paal’.


Bron: Rijk Zwaan


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.