São Paulo intensiveert fytosanitaire controle voor citroenexport

De minister van Landbouw van de Braziliaanse staat São Paulo onderzoekt samen met vertegenwoordigers van de citrusketen en het ministerie van Landbouw de richtsnoeren voor de intensivering van de fytosanitaire controle voor de uitvoer van citroenen naar Europa.

"Het is van essentieel belang om de hele schakel van de teelt te controleren en te inspecteren, van het veld tot de consument", aldus Antonio Junqueira, die ook benadrukte dat het werk dat de landbouwdefensie van de staat reeds heeft verricht, moet worden voortgezet: "Preventieve actie is belangrijk om de controle op de teelt en de verzending van het fruit naar het buitenland te behouden."

De staat São Paulo is verantwoordelijk voor 85% van de nationale zendingen van citroenen naar het Europese blok. De gemeenten Itajobi en Catanduva bijvoorbeeld onderscheiden zich in de teelt en de uitvoer van het fruit.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.