"EU hanteert draconische maatregelen voor Zuid-Afrikaans citrus"

De Citrus Growers Association of South Africa heeft minister van Handel en Industrie Ebrahim Patel verzocht de "restrictieve en dure maatregelen" tegen te gaan die de EU oplegt met betrekking tot de uitvoer van sinaasappelen. De EU eist dat Zuid-Afrika zijn sinaasappels 20 dagen koelt en opslaat voordat ze worden uitgevoerd. Deze eis is ingegeven door de valse fruitmot. De Zuid-Afrikaanse telers nemen al strenge maatregelen om te voorkomen dat de insectenlarven zich verspreiden. Deze maatregelen worden naar internationale normen als zeer doeltreffend beschouwd.

De extra maatregel van koeling en opslag, die niet ideaal is voor sinaasappelen, zal echter meer dan R1 miljard (ruim € 51,3 mln) aan kosten toevoegen om naar de EU te kunnen exporteren. De Citrus Growers Association of South Africa zegt dat deze maatregelen oneerlijk zijn en niet in overeenstemming met de richtlijnen van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Bron: sabcnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.