"Klimaatverandering treft iedereen en elk gewas, behalve Egyptische citrustelers"

De Egyptische citrustelers zullen hun exportseizoen met de Valencia-sinaasappel voortzetten, te midden van een klimaatverandering die voor de rest van de wereld verontrustend is, maar voor Egyptisch citrus gunstig uitvalt.

"Klimaatverandering heeft iedereen en elk gewas getroffen, maar de gevolgen voor citrus in Egypte zijn gunstig. Niet alleen de kwaliteit en de opbrengst zijn toegenomen, maar ook de lengte van het seizoen is toegenomen en zal tot augustus duren," aldus Mahmoud Esawy van teler en exporteur Al Wessam.

Het belangrijkste nadeel dat de Egyptische telers melden, is het feit dat de weersomstandigheden hebben geleid tot een overvloed aan kleine maten ten koste van grote vruchten. Mahmoud merkt op: "Op zich is dit geen nadeel, maar eerder een godsgeschenk. Grote maten zijn populair op sommige markten, maar andere geven de voorkeur aan kleinere maten, zoals in India en Afrika. De overvloed aan kleine en middelgrote kalibers zal ons in staat stellen meer zaken te doen met de markten die dat willen."

Deze wijziging heeft het concurrentievermogen van de Egyptische telers bevorderd, voegt Mahmoud daaraan toe. "De concurrentie met de Valencia-programma's blijft in ons voordeel, in termen van kwaliteit maar ook van prijs. Alleen de prijzen van grote maten zijn gestegen door hun schaarste, maar voor kleine en middelgrote maten blijven onze prijzen stabiel ondanks de wereldwijde inflatie. De geografische nabijheid van Egypte tot alle markten maakt het ons ook mogelijk kortere levertijden en een goede kwaliteit na aankomst te hebben."

Momenteel wordt de vraag naar Egyptische Valencia gestimuleerd door de Ramadan, aldus Mahmoud: "De vraag naar Valencia- 
sinaasappelen stijgt tijdens de Ramadan in moslimlanden, aangezien de consumptie van sinaasappelsap in deze periode sterk toeneemt. Ook de hittegolf in sommige Afrikaanse en Aziatische landen bevordert de consumptie van sinaasappelsap en de Valencia-variëteit is geschikt voor deze consumptiewijze."

Naast de vraag uit moslimlanden tijdens de Ramadan (die dit jaar plaatsvindt van half maart tot half april), is er ook een grote vraag naar Valencia uit Rusland, India en Afrikaanse markten, aldus Mahmoud. De teler concludeert: "De vraag vanuit de Maleisische markt is niet zoals die zou moeten zijn, en we hopen dat die zich snel zal herstellen."

Voor meer informatie:
Mahmoud Esawy
Al Wessam Company for Agri Crops
Mob/WhatsApp/WeChat: +201114061313
mahmodesawy@alwessam-eg.com
www.alwessam-eg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.