VS schenkt $20 mln mandarijnen aan voedselbanken en scholen

Op verzoek van California Citrus Mutual heeft het USDA ermee ingestemd om voor het eerst voor 20 miljoen dollar (bijna 18,7 mln euro) mandarijnen te kopen. Dit is een enorme overwinning voor de citrussector, aangezien het zelden voorkomt dat bij een eerste aanvraag financiering wordt ontvangen. De USDA zal ook opnieuw voor 20 miljoen dollar sinaasappelen en voor 10 miljoen dollar grapefruit aankopen om uit te delen aan Amerikaanse voedselbanken en scholen.

Grapefruit
In augustus heeft het USDA de citrussector meegedeeld dat het opnieuw zal toezien op de naleving van de eisen inzake de rijpheid van het sapgehalte van geïmporteerde grapefruit van 1 oktober 2022 tot 31 maart 2023. Deze regel is de afgelopen jaren niet gehandhaafd vanwege handelsbezwaren van de Amerikaanse handelsvertegen-woordiging. Door de versterking van de regel is de invoer van Mexicaanse grapefruit dit jaar stopgezet, waardoor de binnenlandse producten een voorsprong kregen.

UC ANR (UC Landbouw en natuurlijke hulpbronnen) verzamelt momenteel grapefruitmonsters om het gemiddelde sapgehalte te bepalen. Tot nu toe blijkt uit de monsters dat Californië niet kan voldoen aan de sapgehaltenorm van Florida. Dit gezegd zijnde, is het belangrijk om het sapgehalte van Californische grapefruit te kennen om eventuele wijzigingen van de handelsverordening voor grapefruit te kunnen sturen.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: cacitrusmutual.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.