Edwin van Leeuwen, Yex:

"De kunst wordt om Bahri-dadels bij de West-Europese consument te introduceren"

Tholen - Yex heeft sinds deze week weer een nieuw product aan het assortiment toegevoegd, namelijk Bahri-dadels. "Gezonde paaseitjes", grapt commercieel directeur Edwin van Leeuwen. Afgelopen week vond de interne kick-off bij Best Fresh plaats en werden de collega's onder het genot van een quiche met Bahri-dadels bijgepraat over het product.

"De aanzet voor de start met Bahri-dadels werd gegeven door Athos uit Peru, ook onze teler van granaatappels, vijgen, golden berries en avocado's in Peru. Hij vertelde dat hij de productie van Bahri-dadels sterk uitbreidt en vroeg of wij ook kansen zagen om de Bahri-dadels aan onze klanten te verkopen", vertelt Edwin.

"In eerste instantie was ik een beetje sceptisch, maar toen we een paar samples hadden ontvangen en ik de Bahri-dadels geproefd had, veranderde dat snel in enthousiasme. Ik werd echt verrast door de crunchy bite en frisse, zoete smaak en dan kan ik mijn klanten er ook wel voor enthousiasmeren. Zo zie ik goede mogelijkheden voor het product als energieboost bij het sporten."

"De etnische klanten kennen allemaal de Bahri-dadels wel, hier zal dus ook een groot deel van de aanvoer naartoe gaan. De kunst wordt om dit product ook bij de West-Europese consument te introduceren. Woensdag krijgen we de eerste zending per luchtvracht binnen zodat we het seizoen vroeg kunnen starten en dat geven we een vervolg met de zeevracht zodat we tot week 22 Peruaanse Bahri-dadels in het schap hebben."

"We verwachten dit jaar zo'n 400.000 kg binnen te krijgen, dus dat is voor een opstartjaar goed de moeite. Dit jaar zal het gros van de afzet nog via de groothandel verlopen, maar ook zo'n 80% van de retailers met wie we samenwerken, heeft al aangegeven de Bahri-dadels op te nemen, dus we verwachten veel van onze klanten in Nederland, Scandinavië, Oost-Europa en de Duitstalige landen mee te voorzien", zegt Edwin.

"En uiteindelijk moet het Peruaanse seizoen een opmaat worden naar een breder aanbod. Als de Bahri-dadels beschikbaar zijn, willen we ze in het assortiment hebben. Daarom voeren we nu al veel gesprekken met telers in andere herkomstlanden, zoals Namibië en overige Afrikaanse landen. Daarbij willen we later het dadelassortiment ook uitbreiden met onder meer Medjoul-dadels."

Yex verpakt de Bahri-dadels los per 4,5 en 2 kg en in een clamshell van 12x320 gram. Een seizoenstart met een prijs van 10 euro per kilo zal klanten volgens Edwin niet weerhouden om ze aan te schaffen. "Dadels zijn altijd prijzig, maar je krijgt er wel een exclusief item mee in huis."

Voor meer informatie:
Edwin van Leeuwen
Yex
ABC Westland 120
2685 DB Poeldijk
Tel: +31 (0)174 479 100 
e.vanleeuwen@farmhouse-international.com
www.yex.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.