Bevredigend Tang Gold mandarijnenseizoen

De Zuid-Italiaanse telersvereniging Agricor, eigenaar van het merk Gallo, heeft het Tang Gold mandarijnenseizoen kunnen afsluiten met 30% meer opbrengst. 


Verpakking van Tang Gold mandarijnen

"De vraag naar dit late ras, dat na de Clementine met beschermde geografische aanduiding op de markt komt, is sterk geweest. We begonnen op 25 januari en zijn een maand en 10 dagen later geëindigd, een week eerder dan in 2022, ondanks het feit dat de opbrengst bijna een derde hoger lag", zegt voorzitter Natalino Gallo. "Dankzij onze teeltmethode met respect voor de natuur en haar cycli, hebben we smaakvol en kwalitatief hoogstand fruit kunnen oogsten. We zijn pioniers geweest op het gebied van een zero residu product, wat betekent dat we geen chemische producten voor onkruidbestrijding gebruiken of de groei van de planten op een of andere manier forceren. Het is het gunstige klimaat geweest dat ervoor heeft gezorgd dat we 30% meer mandarijnen hebben kunnen plukken. Dit heeft ons in staat gesteld om de duizelingwekkende toename van de teeltkosten te compenseren." 


Oogst van Tang Gold mandarijnen 

Agricor heeft de afzet van biologische Tang Gold in Oostenrijk verviervoudigd in vergelijking met een jaar geleden, maar het biologische citrus doet het ook goed in Italië. "We hebben ons dit seizoen uitsluitend gericht op het bestaande klantennetwerk." De telersvereniging is ook tevreden met de bestellingen van zero residu mandarijnen. 

Clementineseizoen was complexer
"Ondanks enkele problemen tijdens de kerstperiode, is de afzet van onze clementines met 6-7% gestegen en ook de omzet is dankzij de hoge kwaliteit van het product toegenomen, waardoor we de stijging van de kosten wat hebben kunnen opvangen. Toch zijn de winstmarges onvermijdelijk kleiner geworden", benadrukt Gallo.

Citrusseizoen loopt door tot eind mei 
"Nu is het de beurt aan de late sinaasappelen van de Navel-familie. Dit segment is belangrijk geworden voor ons, want we kunnen hiermee onze afzet met ruim twee maanden verlengen tot eind april. En ook voor de maand mei denken we al aan nieuwe citrusrassen."

"Tot nu toe is het zowel een veeleisend als bevredigend citrusseizoen geweest, rekening houdend met de sombere prognoses van eind 2022. We hebben nieuwe kansen kunnen grijpen. Nu kijken we al naar het volgende abrikozenseizoen, waarin we het al hoge kwaliteitsniveau qua smaak nog verder willen verhogen. Het doel is om onze klanten en de consument zo tevreden mogelijk te houden", besluit Gallo.


Verpakking van Tang Gold mandarijnen

Voor meer informatie:
Op Agricor
Corigliano-Rossano (CS)
Tel: +39 (0)983 886001 (Italië)
Facebook: gallofrutta


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.