Nieuw aardappelconsortium van start in Kenia

De Co-operative Bank of Kenya heeft samen met verschillende wereldwijde agrarische bedrijven en andere entiteiten, waaronder Agrico, Bayer East Africa, Simplifine en Yara East Africa, een nieuw initiatief ondersteund om de opbrengsten en inkomsten van aardappelboeren in Kenia te verhogen. De partners hebben hun krachten gebundeld met verschillende provincies door een memorandum van overeenstemming te ondertekenen over contractteelt, gewasbescherming en waardetoevoeging voor aardappelen in het kader van een consortium.

Het initiatief zal over een periode van twee jaar worden uitgevoerd en heeft tot doel de opbrengst van de aardappelen te verhogen tot 14 ton per hectare tegenover het huidige niveau van ongeveer 7 tot 10 ton. Ook is het de bedoeling de verliezen na de oogst in de sector met 50% te verminderen.

Het proefprogramma is in de eerste helft van 2023 van start gegaan in het land en is gericht op vier districten, waaronder Nyandarua, Nakuru, Elgeyo Marakwet en Nyeri.

Bron: foodbusinessafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.