Lidl heft alle beperkingen op AGF op

Asda en Morrisons heffen beperkingen op AGF op

Asda en Morrisons heffen de beperkingen op de verkoop van bepaalde groenten en fruit op nu de leveringsproblemen beginnen af te nemen. Bij Morrisons worden de beperkingen op komkommers opgeheven en bij Asda de beperkingen op sla en broccoli. Bij Asda blijven de beperkingen voor tomaten en paprika's beperkt tot drie stuks per persoon.

Asda heft de beperkingen op komkommers, sla, broccoli, bloemkool, frambozen en sla volledig op. De levering van de resterende producten waarvoor beperkingen gelden, zal naar verwachting binnen enkele weken weer normaal zijn. Het idee achter de supermarktbeperkingen was om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk klanten konden kopen wat zij nodig hadden.

Rond 20 februari begonnen klanten hun frustratie over het tekort aan tomaten te delen, waarop supermarkten reageerden met de mededeling dat een combinatie van slecht weer en daarmee samenhangende transportproblemen in Noord-Afrika en Europa aanzienlijke leveringsproblemen veroorzaakten. Het tekort trof ook andere producten, waardoor een aantal AGF-artikelen zoals komkommers, paprika's en sla in de schappen ontbraken.

Lidl heft alle beperkingen op AGF op
Lidl heft de beperkingen op de afzet van groenten en fruit op nu de leveringsproblemen beginnen af te nemen. Veel supermarkten beperkten de verkoop van bepaalde salades met als reden het slechte weer. Bij Morrisons worden de beperkingen op komkommers opgeheven, hoewel de supermarkt de verkoop van tomaten, sla en paprika's blijft beperken tot twee stuks per persoon.

Volgens Morrisons zal het aanbod van de resterende producten waarvoor beperkingen gelden, binnen enkele weken weer normaal zijn.

Bron: bbc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.