"Veel kansen gemist door tegenvallende maatvoering"

Zoals voorspeld is het moeilijk om grote maten citrus te vinden in Egypte. "Op dit moment is er een goede vraag naar Honey Murcott uit verschillende markten, en zeker vanuit het Verre Oosten", zegt Mostafa Ali, salesmanager van de Egyptische AGF-exporteur Rula for Land Reclamation. "De Valencia’s hebben het daarentegen erg moeilijk, want een groot deel van de oogst is van klein kaliber. Er is vraag naar de maten 48, 56 en 64, maar helaas was slechts 10% van de oogst van deze kalibers. Sommige klanten accepteerden de situatie en hebben zich tevreden gesteld met de kleinere maten, andere niet. We hebben zeker kansen gemist door de tegenvallende maatvoering." 

Omdat er een groot volume citrus van kleine maten beschikbaar is, proberen importeurs de prijzen zo laag te krijgen dat exporteurs geen winst meer kunnen maken, legt Ali uit. "Door de krapte is de vraag naar grote maten veel ruimer dan vorig seizoen, toen er een overvloed aan groot citrus op de markt kwam. De kleine maten doen het niet slecht, maar de importeurs weten maar al te goed dat er heel veel van zijn. Ze proberen de prijzen heel laag te krijgen, maar dan dekken ze onze kosten niet meer." 

Ondanks de uitdagingen hoopt Ali nog goed te kunnen samenwerken met de importeurs voor de rest van het seizoen. "Met een seizoen als dit is het moeilijk te voorspellen hoe de situatie er over een paar weken uitziet. Ik denk dat de vraag naar grote maten sterk zal blijven en we zullen gewoon moeten proberen een aantal van deze bestellingen te compenseren met kleinere maten", besluit hij. 

Voor meer informatie:
Mostafa Ali
Rula for Land Reclamation
Tel: +20 1007350313 (Egypte)
Mustafa.ali@wadigroup.com.eg 
www.rulafarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.