Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met RMF ingevroren groenten en fruit kunnen na ontdooien als vers verwerkt worden

De ijskristallen die bij invriezen van product ontstaan maken dat de structuur van groenten en fruit na ontdooien verloren gaat; producten worden waterig en slap. Door een nieuwe invriestechniek, Radio Magnetic Freezing (RMF) is dat probleem nu verholpen. "Met RMF ingevroren groenten en fruit kunnen na ontdooien als vers verwerkt worden," zo claimt het Helmondse bedrijf Bodec.

De techniek heeft meer voordelen: vitamines, mineralen en voedingsstoffen blijven beter bewaard vergeleken met de standaard vriestechnologieƫn. RMF ingevroren product wordt minder hard waardoor het makkelijker te verwerken is. Verder kost RMF veel minder energie ten opzichte van vrieshuizen of continu vriezen.

Klik hier voor het artikel uit nr. 3 van magazine 'Landbouw&Voedsel' van de Provincie Noord-Brabant

Publicatiedatum: