Coop Sole (Italië)

"Tot nu toe dubbel zoveel aardbeien geplukt als vorig jaar"

"Dit jaar hebben we, gezien het milde weer vanaf de herfst tot tien dagen geleden, grotere hoeveelheden vroege aardbeien geplukt. Nu hebben de koudere temperaturen van de afgelopen tien dagen de teelt echter vertraagd. Maar we blijven product oogsten en we hebben tot nu toe al dubbel zoveel aardbeien geplukt als op dezelfde data vorig jaar. We zijn dus zeer positief over het huidige seizoen", zegt Pietro Paolo Ciardiello, directeur van Coop Sole, een telersvereniging uit de Italiaanse regio Campanië. 

"In vergelijking met vorig jaar moeten we wel zo’n 5% aan omzet prijsgeven. De vraag naar aardbeien uit zowel Italië als het buitenland is goed. We kunnen in deze periode onze klanten zelfs niet geheel tevreden stellen, want de vraag is groter dan het aanbod. Ook de vraag naar biologische aardbeien neemt toe. Tot nu toe is ons oordeel over de afzet meer dan positief." 

"Onze belangrijkste markten blijven Italië en Noord-Europa. We hebben er stevige commerciële relaties opgebouwd en we zijn tevreden met het geleverde werk. De vraag vanuit het buitenland is levendig. De Italiaanse aardbei wordt er zeer gewaardeerd." 

"Het wordt een vrij rustig jaar op teeltgebied. Je weet het natuurlijk nooit met het weer, maar ik voorzie geen momenten van overproductie opduiken. Als elk bedrijf een rationele planning heeft opgemaakt, die voorziet in een breed uitgesponnen kalender met mooi gespreide volumes, zouden er zich geen problemen mogen voordoen."

Coop Sole begint het aardbeienseizoen in januari en rondt het af in juni. Maar de bedoeling is om zo laat mogelijk te eindigen. Bovendien is de aanplant van meloen al voltooid en wordt het nu wachten tot mei voordat de afzet kan beginnen.

De aardbei is het belangrijkste product van Coop Sole. Volgens de bedrijfsfilosofie met een focus op duurzaamheid via geïntegreerde en biologische teeltmethoden, staat de telersvereniging garant voor een gezond, ethisch verantwoord en smaakvol product met hoge kwaliteitsnormen.

Voor meer informatie:
Cooperativa Sole
Via della Repubblica n. 70
81030 Parete (Ce) - Italië
Tel: +39 (0)81 5036887
info@coopsole.it
www.coopsole.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.