VK kampt ook met tekort aan wortelgroenten

Het tekort aan tomaten en paprika's haalt de laatste tijd de krantenkoppen, maar in het Verenigd Koninkrijk is er ook een tekort aan wortelgroenten.

"Het aanbod varieert van gewas tot gewas, en daar zijn een paar redenen voor", aldus Jack Ward, CEO van de British Growers Association. "Tijdens de koudegolf voor Kerst zijn veel gewassen vernietigd, maar bij sommige zoals wortelen en prei is de schade al aangericht tijdens de droge zomer en zijn de volumes met ongeveer 30% gedaald."

Dit betekent dat het gat tussen het einde van het huidige seizoen en het begin van het volgende langer zal zijn. De zeer droge winter in het Verenigd Koninkrijk kan de problemen van de telers nog vergroten. Jack vertelde dat een preiteler zijn prei in februari had moeten irrigeren.

Deze week zijn in het Verenigd Koninkrijk en delen van Europa temperaturen onder nul en wisselende hoeveelheden sneeuw gevallen, maar die zouden van korte duur zijn en naar verwachting geen schade veroorzaken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.