Turkse agri-export in januari-februari hoogste ooit

De Turkse agrisector heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de hoogste januari-februari exportcijfers ooit, met een totale waarde van 5,132 miljard euro. In de eerste twee maanden van 2023 is de export met 2,7% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, waarmee hij goed was voor 16,2% van de totale Turkse export.

De best presterende sectoren in januari-februari 2023 waren granen, peulvruchten, oliehoudende zaden en producten daarvan, met een uitvoer ter waarde van 1,71 miljard euro, gevolgd door groenten en fruit met 599.254 mln euro.

Op jaarbasis steeg de uitvoer van granen, peulvruchten, oliehoudende zaden en daarvan afgeleide producten met 3%, terwijl de uitvoer van groenten en fruit met 17,9% toenam. De uitvoer van olijven en olijfolie steeg met 140,2%, gevolgd door sierplanten en -producten met 7,2% en meubelen, papier en bosbouwproducten met 2,1%.

Bron: dailysabah.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.