Ondanks oorlog timmeren Oekraïense AGF-bedrijven aan de weg

Organik-D is een van de eerste bedrijven in Oekraïne die geavanceerde technologie gebruikt voor de biologische teelt van wortelgewassen en andere vollegrondsgewassen.

In 2020 ontving het bedrijf het GlobalGAP-certificaat, een internationale standaard voor productveiligheid in de volledige teeltcyclus. Het bedrijf is gevestigd in Centraal-Oekraïne en heeft een areaal van ruim 100 hectare. De directeur van het teeltbedrijf, Vadym Krychkovsky, vertelt over de plannen voor dit jaar.

Het eerste plan is om het areaal groenten te vergroten tot 150 hectare. "We hebben overwogen om ons assortiment uit te breiden, maar voorlopig doen we geen experimenten en richten we ons op wortelen, rode bieten, uien en aardappelen."

De directeur van Organik-D legt uit dat de situatie in de groenteteelt veel beter is dan bij graan en industriële gewassen, waar de meeste telers dit jaar geen winst hebben kunnen maken.

"Ons bedrijf is veelzijdig: we doen aan veeteelt, groenteteelt en akkerbouw. De risico’s worden dus gespreid", zegt Vadym Krychkovsky. 

Ook is het bedrijf van plan zich niet zozeer op de opslag, maar op de verwerking van groenten te concentreren. "De groentemarkt in Oekraïne zal zich ontwikkelen en de verpakking die we gewend zijn (netten, zakken) zal verdwijnen", voorspelt hij. "We moeten dus naar andere verkoopmogelijkheden kijken." Ze waren van plan om een koelfaciliteit te bouwen, maar dit jaar hebben ze het idee opgegeven en besloten om eerst groenten schoon te maken en te wassen.

Hij voegt eraan toe dat er het afgelopen jaar verschillende nieuwe trends op de groentemarkt zijn verschenen en dat Organik-D bepaalde richtingen is uitgegaan. Zo onderhandelt het momenteel over een contract voor de levering van groenten. Het bedrijf is van plan om groenten te exporteren en de Europese en Aziatische markt te betreden.

Bron: organic-d /  agrotimes / agrotimes.ua 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.