Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Zoektocht naar betaalbare handel en koud weer spelen citrusverkoop in de kaart"

Tholen - De vraag naar citrus loopt momenteel goed door. "Het koude weer is altijd goed voor de citrusconsumptie en met de hoge prijzen en tekorten voor veel producten zie je dat mensen toch wel op zoek zijn naar betaalbare handel", constateert Erik-Jan Thur van Marni Fruit.

"Tegelijkertijd zijn ook de prijzen van bijvoorbeeld de sinaasappelen vrij hoog. Met name dikke maten zijn er veel minder en hiervan zijn de prijzen goed. We krijgen maar beperkt sinaasappelen afgestuurd. We zien dat onze Spaanse leveranciers in markten richting het Oosten, zoals Dubai, betere prijzen kunnen maken en er wordt veel aan de boom verkocht", vervolgt de importeur. "We vangen dat op met Egyptische sinaasappelen, maar hiervoor worden ook prijzen rond de 12-13 euro gemaakt voor de dikke maten en 8,50-10 euro voor de kleine maten."

"Ook bij mandarijnen zie je een groot prijsverschil tussen de dikke en kleine maten, dat is toch wel een beetje het verhaal van het seizoen. Wij verkopen nu met name de Nova, wat ik zelf één van de laatste geschikte variëteiten vind van het Spaanse seizoen. Prijzen voor de grote maten liggen tussen de 13 en 14 euro. Voor een paar maatjes kleiner moet je maar net de klant hebben; onze buitenlandse klanten waarderen alleen de dikke maten", vervolgt Erik-Jan. "Aanvullend verkopen we nog Tango-mandarijnen zonder blad. Die verkoop verloopt best goed en er zijn best veel kleine maten in de markt. Die prijs varieert tussen de 10 en 11 euro. Van de dikke maten - waar 12 tot 14 euro voor wordt betaald - ben je erg snel los."

Ook voor de Spaanse citroenen loopt het seizoen alweer ten einde. "Zowel kwaliteit als prijzen zijn prima, maar zeker niet wild. Voor de standaardklasse I wordt een prijs van 14-15 euro betaald."

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit BV
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
ej@marnifruit.nl   
www.marnifruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.