Peter Oldenkamp benoemd tot directeur van Agrico Research

Peter Oldenkamp wordt per 1 augustus 2023 benoemd tot directeur van Agrico Research. Hij volgt hiermee Sjefke Allefs op als directeur.

Sjefke Allefs is sinds 1990 werkzaam voor Agrico Research waarvan de laatste 24 jaar als directeur. Sjefke Allefs heeft aangegeven dat het tijd wordt een scheiding aan te brengen tussen de verantwoordelijkheden voor een directeur enerzijds en de aansturing van het technisch-inhoudelijke veredelingswerk en onderzoek anderzijds en daarom graag het directeurschap te willen overdragen aan een opvolger, zo meldt Agrico.

Foto rechts: Peter Oldenkamp

Peter Oldenkamp is sinds 2019 werkzaam bij Agrico en verantwoordelijk voor de afdeling productmanagement. "Hij is daardoor nauw verbonden met het werk van Agrico Research. Peter is afgestudeerd Agronoom aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft hij diverse functies bekleed binnen de vakgebieden onderzoek, veredeling en productmanagement bij handelmaatschappij van Rijn, KWS Potato en Enza Zaden waarna hij is overgestapt naar Agrico." Per 1 augustus zal hij worden benoemd tot directeur van Agrico Research.

Peter Oldenkamp: "De mogelijkheid om de leiding van Agrico Research over te mogen nemen van Sjefke is voor mij een fantastische uitdaging. Het combineren van kennis en ervaring in de veredeling, productie en de markt is daarbij een stevige basis. Het ontwikkelen van rassen voor de toekomst en de verbinding vormen tussen Agrico Research en Agrico BV is zeker één van mijn speerpunten de komende periode."

Foto rechts: Sjefke Allefs

Sjefke Allefs gaat zich vanaf 1 augustus toeleggen op praktische veredeling en onderzoek. Directeur Jan van Hoogen van Agrico: "Sjefke heeft veel betekend voor de verdere ontwikkeling van Agrico Research tot toonaangevend organisatie op het gebied van de veredeling en ontwikkeling van nieuwe aardappelrassen. Hij was van het begin af verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze Next Generation rassen en we zijn hem dankbaar voor de stappen die hij met Agrico Research heeft gezet."

Voor meer informatie:
Agrico
Duit 15
8305 BB Emmeloord
+31 (0)527 639980
info@agrico.nl   
www.agrico.nl       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.