Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Symposium Voedselpathogenen 'trends en ontwikkelingen'

Op donderdag 29 juni 2023 organiseert de Stichting Food Micro in Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt een symposium over voedselpathogenen. Tijdens dit symposium wordt o.a. aandacht besteed aan Listeria monocytogenes en hoe de NVWA met Whole Genome Sequencing haar handhavingsbeleid optimaliseert. Verder wordt ingegaan op de notificatieplicht Private Laboratoria waarover waarschijnlijk eind juni meer duidelijkheid zal zijn, zo meldt de organisatie.

"Zoals altijd bieden onze Nederlandstalige symposia voldoende ruimte voor discussie en zal daar in het programma rekening mee worden gehouden." Sprekers zijn onder andere:

  • Marly Jacobs (Normec Food Care): Microbiologische uitdagingen in de voedingsmiddelenindustrie.
  • Charlotte Verbart (NVWA): Listeria uitbraakonderzoek; het gebruik van Whole Genome Sequencing bij bronopsporing.
  • Jeroen Koomen (Wageningen Bioveterinary Research): Listeria monocytogenes, betere overleving en verbeterde stress tolerantie door mutaties.
  • Coen van de Weijden (NVWA): Een notificatieplicht voor laboratoria: een update en (mogelijke) implementatie bij pathogenen.
  • Marijn van Tuijl (Pluim Law Firm): Microbiologische risico’s, waar moet je bij een recall op letten?

Deelname-informatie
Tot 15 april 2023 bedragen de inschrijfkosten € 275,- p.p.; daarna € 325,- p.p. Gepensioneerden zijn bij de Stichting Food Micro kunnen intekenen tegen een gereduceerd tarief van € 65,- p.p.

Aanmelden kan hier

Voor meer informatie:
Stichting Food Micro
www.foodmicro.nl 

Publicatiedatum: