Klanten kunnen de gezonde toer op bij Spruitje Versmarkt

Tholen - Van appels tot vers gesneden savooikool, alles is in de A-klasse te koop bij Spruitje Versmarkt. Het brede assortiment aan groenten en fruit is aangevuld met delicatessen en een broodjesbar. “We merken dat mensen de gezonde toer op willen”, vertelt de trotse eigenaresse Els Dickens die dit jaar het tienjarig jubileum van de winkel viert.


Els en Kaatje

Met goedkope Nederlandse supermarkten vlak over de grens en een tweetal Belgische in de buurt besloot ze 10 jaar geleden om haar droom waar te maken en een eigen AGF-speciaalzaak te beginnen. Haar man ging vroeger met een rijdende winkel met versproducten langs de deuren. “Fruit en groenten waren belangrijke producten. Het is altijd blijven sluimeren”, vertelt Els. Na een verhuizing zag ze kans in een leegstaand pand voor een winkel die kon opboksen tegen het aanbod van de supermarkt.


Premium uitstraling

Vanaf de start speelt kwaliteit dan ook de sleutelrol bij Spruitje Versmarkt. Die moet echt een stuk beter zijn dan het aanbod in de supermarkt. De producten zijn ook mooi uitgestald. Dat geeft én een kwaliteitsuitstraling én zorgt ervoor dat elk product nog een extra kwaliteitscontrole heeft gehad. “Mensen die hier iets kopen weten zeker dat het nog een week goed blijft”, stelt Els. Ook service en vriendelijkheid maken het verschil met de supermarkt. Voor elke klant is ruimte voor een praatje. Op die wijze heeft Spruitje Versmarkt een vaste clientèle weten op te bouwen. Els: “Maar het is niet vanzelfsprekend, je moet er elke dag weer voor vechten die te behouden en je blijven onderscheiden.”


Elk stuk fruit krijgt een kwaliteitscheck voordat het op de stapel komt

Sinds 7 jaar doet ze dat samen met haar dochter Kaatje. Daarnaast is er nog een flexkracht en iemand met een ‘rugzakje’. Kaatje heeft de gezonde broodjes bar ingebracht, wat een groot succes is. In de loop der jaren kwam er ook een koelmeubel in de winkel om het 4e gamma te kunnen aanbieden. Els: “Alle groenten die we heel verkopen, verkopen we ook gesneden voor de werkende mensen. Het bespaart hen tijd. Soepen, slaatjes en fruitsla zijn ook populaire producten. We verkopen ook wat charcuterie, dat willen de mensen ook graag op hun broodjes. In de zomermaanden verkopen we daarnaast veel barbecuepakketten inclusief vlees vanuit de koeling.”


Gemak wordt steeds belangrijker


Els aan het werk in de broodjesbar


Slaatjes zijn hardlopers


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.