Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Frank Valckenier, Michel nv:

"Of de aardbeiprijzen uiteindelijk zullen dalen, hangt af van of de consument het kan/wil betalen"

Tholen - De Spaanse aanvoer van aardbeien heeft het moeilijk door de, breed uitgemeten, aanhoudende kou in het land en vanuit de Lage Landen blijft de aanvoer vooralsnog beperkt. Toch kijkt Frank Valckenier van Groothandel Michel vooruit naar een mooie zomer. "Het volume Belgische en Nederlandse aardbeien zal vanaf nu, veronderstel ik, lichtjes gaan stijgen, maar wat de prijzen daarna zullen doen is moeilijk te voorspellen. Alles hangt af van het aanbod en of de consument in deze moeilijke tijden het product wil en kan betalen", vertelt Frank.

Het is een bijzondere winter geweest voor Frank. De handelaar in hart en nieren, gespecialiseerd in Belgisch zachtfruit, moest omgaan met een fors verminderd aanbod aan lokale aardbeien en als klap op de vuurpijl besloot hij vanaf 1 januari samen te gaan met de collega's van Groothandel Michel. "Het is een bewuste keuze geweest om de ‘rustige’ winter te kunnen doorstaan. Tot op heden zijn we hier ook goed in geslaagd, maar dat was uiteraard ook de bedoeling met de samenkomst van onze beide bedrijven. Het komt ook mede doordat de verkoop van hardfruit en importfruit nog altijd goed door blijft lopen."

"Wat betreft aardbeien zijn we de gehele tijd door blijven gaan met het Belgische en Nederlandse aanbod", legt Frank uit. "Bepaalde klanten bleven vasthouden aan deze kwaliteit, dus wil je dit ook aan kunnen blijven bieden. De verkoop gebeurde uiteraard niet in de grote aantallen zoals in de zomer. Echter wat aangekocht werd, wordt nog steeds zonder enige moeite verkocht."

Sinds de periode rond Nieuwjaar heeft de groothandel ook de Spaanse aardbeien in het assortiment erbij gekregen. "Door welbekende problemen is het aanbod hiervan echter ook nog altijd beperkt, wat ertoe leidde dat de prijzen op een hoog, maar stabiel niveau zijn gebleven. Nu is het dus afwachten wat de komende weken/maanden zullen doen. Het aanbod zal uitbreiden, maar over de prijzen durf ik echt geen voorspellingen te doen. Daar is de markt te volatiel voor."

"Naast de aardbeien is er gedurende de winter een onverminderde vraag gebleven naar frambozen," zo legt de handelaar uit. "Om eenzelfde reden is ook hier het aanbod echter beperkt. De grote volumes, die we andere jaren hadden, zijn er nog niet geweest. Het koude weer in de landen van herkomst, zoals Spanje en Marokko, is daar mede debet aan. Echter verloopt ook het transport vanuit Marokko tamelijk stroef, waardoor het product met veel vertraging in België aankomt. Het is wachten op het zachtere en mooiere weer, zodat we ons weer volop kunnen richten op de verkoop van zachtfruit."

Voor meer informatie:
Frank Valckenier
Groothandel Michel nv
Werkhuizenkaai 22-23
Magazijn E123/124/129/130
1000 - Brussel, België
+32 (0)2 241 70 44
stefanbosmans@michelnv.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.