Vraag naar Italiaanse aardappelen overtreft aanbod

De vraag naar aardappelen in Italië, vooral die met geel vruchtvlees, is erg groot. De handelaren zijn verrast door de buitengewoon hoge interesse. Di Pasquale, een bedrijf in Midden-Italië, ziet zich gedwongen de uitgaande hoeveelheden te beperken. Dit bedrijf uit de Abruzzen teelt 4 rassen op ongeveer 700 meter boven zeeniveau. 

"De vraag naar Italiaanse aardappelen is erg groot, terwijl het aanbod beperkt is. Dat komt door slechte weersomstandigheden tijdens de groei. De opbrengst is zeker met 25% gedaald. Tot half januari was de afzet normaal, maar nu zien we een stijging van de bestellingen van meer dan 30%. We zullen ons verkoopseizoen dus eerder afronden dit jaar. Tegen 20 maart zullen we geen product meer hebben", zegt eigenaar Giancarlo Di Pasquale. 

"We worden dagelijks overspoeld met telefoontjes van groothandelaren uit Florence, Milaan, Turijn en Verona. We proberen alle klanten tevreden te stellen door de uitgaande volumes per dag te beperken. Er is bijzondere interesse voor het ras Agria, een rond-ovale aardappel met onregelmatige schil en intens gele kleur, maar ook de rassen Laura en Viola doen het goed. De toename van de bestellingen levert ook voordelen op qua werkgelegenheid, want we kunnen het personeel nu op een meer continue basis inzetten." 

De volgende oogst staat voor september gepland. "We beginnen met het poten in de eerste week van april, maar we gaan daarmee door gedurende de hele maand april en mei. We voorzien ons areaal met 30% uit te breiden om onze handelsrelaties op een meer continue basis te kunnen beleveren. We richten onze blik zelfs op klanten in andere Europese landen, want we zijn nieuwe verpakkingen aan het testen die we nog verder gaan perfectioneren met het oog op het komende seizoen", besluit de ondernemer. 

Voor meer informatie: 
Patata di Avezzano
Via Galeone, 28
67051 Avezzano (AQ) - Italië
Tel: +39 3382034414 - 3333645549  
marketing@patatadiavezzano.com
patatadiavezzano.com
facebook.com/patatadiavezzano


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.