Christoph Bouvry, Bouvry:

"Het Belgische aanbod kan de situatie in de groenten hier doen kantelen"

Tholen - Het hele groentenspectrum wordt op het moment zeer duur verkocht. In Spanje zijn de temperaturen recent weer sterk gedaald en ook in België is het nog even wachten op de grotere volumes op de markt. "Tekorten hebben we zeker niet, maar het aanbod is wel heel beperkt. De prijzen zijn al tijden zeer hoog en ik denk dat we tot april/mei nog wel problemen zouden kunnen ervaren. In deze sector weet je het echter nooit", vertelt Christoph Bouvry van de gelijknamige groothandel.

Toch geeft de handelaar aan dat het hoogste punt inmiddels wel achter ons lijkt te liggen. "Het is eigenlijk moeilijk om aan bijna alle soorten groenten te komen. Bloemkool, paprika, courgette, alles is duur, maar elk punt heeft zijn grenzen. Er begint weer wat Belgisch product te komen. De groene paprika's zijn begonnen en ook de aubergines hebben we weer meer van binnen. Het Belgische aanbod kan het allemaal doen kantelen en bovendien zal het de komende weken in Spanje ook weer beter worden. Het komt goed, maar wanneer is nog even de vraag. Het kon echter ook zeker niet slechter worden."

Dat het snel kan gaan, geeft Christoph aan met een voorbeeld over de Belgische tomaten deze week. "Gisteren zag ik bij de veiling vier keer meer Belgische tomaten staan dan in de voorbije dagen. Dan zie je gelijk dat de prijzen een stuk aangenamer worden. Zoals gezegd, kan het heel snel veranderen in deze sector. Zodra er wel weer genoeg aanbod is, dalen de prijzen gelijk significant. Het blijft moeilijk er iets definitiefs over te zeggen. Als het lokale aanbod echt pas eind april op de markt komt, zal Spanje het gat wel in blijven vullen. De afgelopen maanden hebben echter geleerd dat hier niet altijd op te leunen valt." 

Een probleem blijft hij daarentegen nog wel zeker even voorzien in de bloemkool. "Dat gaat zeer moeilijk. Vorige week is er heel even verlichting gekomen en waren de prijzen redelijk naar beneden gezakt, maar deze week zijn ze weer sterk in de lift gegaan. De kou in Spanje voelen we nu in het aanbod bij ons en de prijzen die daarmee gepaard gaan."

Desalniettemin loopt de handel bij Groothandel Bouvry in Brugge goed door. "Clementines blijven heel sterk door marcheren en ook de kiwi's zijn op het moment in trek bij onze klanten. Daarnaast zijn we pas ook met Vlaamse asperges begonnen, maar dit zijn nog hele beperkte hoeveelheden. Het is allemaal wat uitdagender. Dure producten lopen iets moeilijker weg. Alleen zien we onze omzet niet zakken vanwege de mindere afname. De prijzen compenseren de mindere volumes waardoor we zelfs een omzetstijging hebben ervaren. Ik kijk uit naar de komende maanden als de betere temperaturen ook weer om de hoek komen kijken", besluit Christoph.

Voor meer informatie:
Christoph Bouvry
Bouvry 
Jacob van Arteveldestraat 3
8000 Brugge - België
T: +32 (0)50 45 9060
info@bouvry.be         
www.primamundo.com        


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.